Cu viteza întâi, spre Selgros & Real

Cu viteza întâi, spre Selgros & Real
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La ieşirea din Galaţi către Brăila, groapă lângă groapă *

Mergem cu 5 km/h, iar maşina rage din fiecare încheietură. „De ce n-o fi mutând dubiţa aia albă, de trebuie s-o iau prin şanţ din cauza ei?”, scrâşneşte şoferul la vederea unui microbuz parcat bine-mersi pe dreapta.

Nu toate şanţurile sunt la fel

Încă de sâmbătă, gălăţenii gospodari, în drum spre Selgros sau Real, pentru refacerea proviziilor, s-au lămurit de la primul şanţ luat cu 30-40 km/h, pe bulevardul Galaţi, că o altă arteră a oraşului a devenit impracticabilă.

Ne-am obişnuit, nimic de zis, nenorocirea este că acum, de  câte ori vedem o groapă ne gândim la ISPA. Şi nu toate şanţurile sunt de-un fel. Şi nici toate ale programului amintit. Acum, autor este Ecosalul… 

Şoferi, alinierea, în dreapta şanţurilor!

Înşirate de zici că e blocaj de circulaţie, şi abia târându-se, maşinile gălăţenilor încearcă să ocolească şanţurile de trei metri lungime, dispuse din metru în metru şi care umplu sensul de circulaţie al ieşirii din oraş. Nici nu scapi bine dintr-unul, că dai cu capul de parbriz din cauza următorului.  Plus că nimeni nu-i amendează pe şoferii care au parcat exact în mijlocul drumului.

„Prefer să merg prin iarbă, ce dacă nu-i voie? Da’ ce, ei au voie să îmi distrugă mie maşina?”. Florin are 37 de ani şi chef mare să-şi spună păsul. Că Galaţiul a ajuns o ruină. Că a fost el în alte oraşe, şi sunt şi acolo lucrări, da’… Claxonat de şoferii aflaţi în spatele lui, pe iarbă, bărbatul accelerează şi îl vedem reintrând pe drumul hodorogit când nu mai are de ales.

Două veşti – una bună, una rea

Cu care să începem? La şanţuri se lucra ieri, iar vreo două tranşee, mai din capăt, aşa, păreau chiar „ajustate” cu ceva mixtură asfaltică. Era cam sfârşitul programului, şi mai erau încă vreo 30 de gropi lunguieţe de luat la întrebări.

Nu vă zicem care este vestea bună şi care cea rea, că şi noi suntem sătui. Adăugăm numai că e vorba despre o simplă lucrare de plombare a găurilor din asfalt efectuată de Ecosal. Aşa s-au gândit ei că trebuie făcută.

Citit 2017 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.