Doi şoferi omorâţi în timp ce făceau o pană

Doi şoferi omorâţi în timp ce făceau o pană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE!

* Striviţi şi lăsaţi să moară de către şoferul ucigaş * Vinovatul a fost prins după două ore *

Coşmarul oricărui şofer – pană pe timp de noapte. „Este una dintre cele mai periculoase situaţii”, explică şi comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Nu putea avea mai multă dreptate – ieri, la Tecuci, doi şoferi-prieteni şi-au pierdut vieţile după ce un bolid ucigaş i-a strivit, la ora 3 noaptea, pe când încercau să rezolve pana uneia dintre maşini.

În noapte, lucrând la pană

Moartea a lovit necruţător. Cei doi şoferi încercau să repare pana unuia dintre ei. Prieteni buni, Nicolae Arghire, în vârstă de 53 de ani, din comuna Munteni, mergea pe Drumul European 581, pe centura Tecuciului, la ora 3,00 dimineaţa, cu Dacia 1310 GL 03 UZE, în faţa lui Sandu Miţoi (52 de ani), din comuna Negrileşti, care îşi conducea propria Dacie, GL 08 FYV.

La un moment-dat, Nicolae Arghire a observat că a făcut pană la o roată din faţă. A încetinit şi a coborât să repare pana. În spatele său a oprit şi prietenul Sandu Miţoi.

A lăsat maşina la mică distanţă, cu avariile pornite, ambele autoturisme aflându-se jumătate pe carosabil, jumătate pe trotuar. Cel de-al doilea şofer s-a dus să-şi ajute prietenul, moment în care s-a produs nenorocirea.

Moarte fulgerătoare

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al poliţiei Rutiere Galaţi: „Un bolid a lovit în plin cele două maşini, moartea şoferilor fiind fulgerătoare. Şoferul vinovat nu a oprit la locul accidentului, el fiind prins însă în decurs de două ore de la comiterea faptei”.

Căutările Rutierei au avut succes: „Bogdan Banu, în vârstă de 29 de ani, din comuna Ghidigeni, conducea un Mitsubishi B 79 FZU, şoferul ucigaş fiind băut la ora la care a fost prins”, dezvăluie comisarul Cojocaru.

Temându-se să facă faţă consecinţelor, vinovatul nici măcar nu a oprit să vadă dacă victimele mai trăiesc. Tânărul se face acum vinovat de dublă ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, lucruri consemnate în dosarul penal. Pentru fapta sa, riscă 20 de ani de închisoare.

Încă două victime

Este cel de-al doilea accident în care sunt omorâte două persoane în acelaşi timp, după tragedia de pe 2 mai, de la Tuluceşti, când soţ şi soţie au fost ucişi de un BMW condus de un tânăr care nu avea permis şi care nu a oprit după comiterea accidentului. Atunci, un adolescent rămas orfan de amândoi părinţii a trebuit să-şi îngroape tatăl şi mama.

De asemenea, nici luna iulie nu a început bine: pe 1, seara, la ora 23,00, un bărbat a fost ucis la Lieşti, de un microbuz Mercedes. De această dată, două familii îmbracă haine de doliu şi se pregătesc de înmormântarea celor doi prieteni, fiecare soţ şi tată.

Citit 4590 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.