Profesoara Diana-Cătălina Popa despre subiectele la Bacalaureat 2022: „Al treilea an consecutiv când se dau subiecte asemănătoare”

Profesoara Diana-Cătălina Popa despre subiectele la Bacalaureat 2022: „Al treilea an consecutiv când se dau subiecte asemănătoare”
În foto, profesoara Diana Cătălina Popa
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

De la preşedintele Comisiei judeţene de Bacalaureat 2022, inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu, am aflat că proba de luni, 20 iunie, la Limba şi literatura română s-a desfăşurat fără incidente. Dintre cei 3.182 de candidaţi înscrişi au absentat doar 27.

Profesoara de Limba şi literatura română de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Diana Cătălina Popa susţine că subiectele au fost accesibile, echilibrate, au respectat programa şi s-au pliat pe modelele testelor de antrenament. "Se va obţine uşor notă de trecere, iar copiii care au învăţat constant vor putea lua note mari. A fost simplu, dar nu şi ofertant. Cred că sunt copii care pot mai mult decât marii clasici, mai mult decât comedie. Ar fi preferat subiecte care să-i provoace. Acum doi ani s-a dat tot comedie, anul trecut Slavici, deci ar fi al treilea an consecutiv în care se dau la Bacalaureat subiecte asemănătoare. Prin urmare, au fost dezavantajaţi cei care au crezut că nu mai pică asemenea subiecte. Bineînţeles că e o coincidenţă, pentru că variantele se trag la sorţi, iar noi le explicăm acest lucru elevilor noştri. Cum sunt în comisia de corectare a tezelor, sper, totuşi, să găsesc rezolvări frumoase şi originale", ne-a declarat profesoara Diana- Cătălina Popa.

IATĂ ce subiecte s-au dat la limba şi literatura română la Bacalaureat 2022

Citit 6773 ori Ultima modificare Marți, 21 Iunie 2022 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.