Acțiuni de prevenire a consumului de droguri

Acțiuni de prevenire a consumului de droguri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada 18-19 iunie, polițiștii, jandarmii și specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați au fost alături de participanții și organizatorii unei acțiuni de prevenire a consumului de droguri.

Pe lângă măsurile specifice de menținere a ordinii și siguranței publice, scopul acțiunii l-a reprezentat creșterea gradului de conștientizare, cu precădere a tinerilor, cu privire la riscurile și consecințele asociate traficului și consumului de droguri.

Acțiunea s-a desfășurat pe Faleza Inferioară a Dunării, respectiv, în Gara CFR, tinerii fiind puşi la curent cu riscurile consumului de substanțe interzise și despre cum pot afecta ele sănătatea şi siguranţa populaţiei, aceste informații fiind principalul scop al Agenției Naționale Antidrog (ANA). Polițiștii i-au informat pe tineri despre efectele negative produse de aceste substanțe, precum şi despre faptul că în cazul în care ei sau cineva apropiat se confruntă cu o dependență trebuie să știe că nu e târziu să scape de ea și că pot primi ajutor din partea specialiştilor, totul fiind confidențial. Cei de la ANA le-au oferit tinerilor pliante cu informații detaliate.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog vor desfășura, în continuare, la nivel naţional, activități de prevenire a consumului de droguri, inclusiv acțiuni comune cu parteneri instituţionali din fiecare județ, în locurile de petrecere a timpului liber: spaţii recreaţionale - parcuri, ștranduri, cluburi - sau zone cu potenţial turistic aglomerat, respectiv, pe litoral şi la munte.

Agenția Națională Antidrog îi sfătuiește pe părinți să petreacă mai mult timp cu copiii lor, să fie atenţi la semne ale consumului, la modificări de comportament şi dispoziţie, să acorde o atenţie sporită anturajului copiilor, să găsească activităţi comune, să comunice eficient pentru a le oferi copiilor  un sprijin real faţă de tentaţiile la care sunt expuşi, iar pe cei tineri să comunice deschis orice problemă cu care se confruntă legată de consumul de droguri, să apeleze la ajutorul părinţilor, prietenilor apropiaţi, persoanelor de încredere sau specialiştilor, pentru rezolvarea acesteia.

Specialiştii ANA oferă gratuit servicii de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată medico-psiho-socială, pentru consumul şi dependența de droguri, iar pentru situaţii deosebite populaţia poate să apeleze telefonul gratuit 0800.87.00.700, să se adreseze direct celui mai apropiat centru de prevenire, evaluare și consiliere antidrog din cele 47 disponibile în întreaga țară sau să sune la numărul unic de urgenţă 112, dacă starea de sănătate se agravează, pentru că supradozele pot fi fatale.

În vederea diseminării mesajelor preventive către un număr cât mai mare de gălățeni, astfel de acțiuni de informare vor fi organizate pe tot parcursul sezonului estival.

Citit 884 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2022 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.