Șeful de la Buletine, arestat de PSD Galați. Scandal. Cine a mai rămas în PNL-ul lui Stângă?

Șeful de la Buletine, arestat de PSD Galați. Scandal. Cine a mai rămas în PNL-ul lui Stângă?
Se vede clar pe chipul lui Silviu Bacalum. Nu e zâmbetul său de zi cu zi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Silviu Bacalum, băiat simpatic al târgului, a făcut schimb de partide: de la PNL-ul în care activa încă de la finele anilor ’90, a venit la cei trei trandafiri ai "pesedismului". E o mutare șocantă în piața politică gălățeană, dar noi credem că la mijloc s-a petrecut ceva necurat.

Ce-ai făcut, Silvică?

Șeful Serviciului Evidența Populației Galați a postat acum câteva zile pe Facebook că s-a predat cu arme și bagaje la PSD. Despre el se știa că este liberal încă de la ieșirea de pe băncile școlii: era un soi de Florin Cîțu de la Dunărea de Jos. Adică rebel, spiritual, poate mai spiritual decât deja fostul președinte al Senatului, și idealist. Cu toate acestea, Silviu Bacalum - nu putea fi vorba de altcineva - activa în cadrul Primăriei municipiului reședință de județ încă din mandatul lui Marius Stan, edil-șef în perioada 2012-2016. Băiat simpatic, Silviu a scris în social-media că a schimbat barca, trecând la vâslele social-democrate, alături de Ionuț Pucheanu și de ceilalți.

Să fie scriitura lui?

"Am ales să fac parte dintr-o echipă cu oameni de cuvânt, cu viziuni, dorința către evoluție și de a face lucruri bune, noi și de viitor comunității în care trăiesc și pentru viitorul copiilor, acesta fiind drumul nostru către dezvoltare atât comunitară cât și individuală", s-a exprimat el pe contul personal, iar oamenii din lista sa au fost tentați să creadă că Bacalum s-a înscris într-o nouă formațiune politică. Una care nu exista până mai ieri. "Îl știu pe Silviu de când eram la liceu, n-avea cum să treacă la social-democrație, să fie pesedist, termen pe care îl urăște profund. Sigur e ceva la mijloc", ne-a spus unul dintre apropiații săi.

"Photoshop ieftin"

Ne-am uitat cu atenție la fotografia urcată pe Facebook și am remarcat poziția nefirească a brațelor, puțin aduse spre centru. Folosind zoom-ul, am elucidat cazul: imaginea fusese trucată! "Este evident că s-a umblat în această poză, e un Photoshop ieftin. Domnul din centrul imaginii avea cătușe la mână în clipa în care blitzul aparatului trage câteva rafale. Uitați-vă la zâmbetul său, nu e ca și cum ar fi fericit. E de complezență, cineva l-a constrâns să pară vesel. În realitate, nu e", ne-a explicat un profesionist al industriei fotografice. După ce a "curățat" produsul, se observă cu ochiul liber perechea de cătușe de la antebrațele șefului de la buletine. Altfel nu putea să treacă la PSD.

Buletina Turner

Pamflet în versuri

Ţoapa din Autobuz de Submarin Cosorescu

Uite ce mai ţoapă, nene!/ - zice-un domn cu devla plină -

ceastă ţoapă-i neam de Cutră,/ seamănă cu Fofârlica!

sigur, ceastă ţoapă are,/ de la gât în sus, Nimica!

sigur, ceastă ţoapă are/ lipsă de Foliculină!

Uite-o cum se ondulează/ şi se face că n-aude

când îi spui că freacă Mielul,/ însă ea nu-şi recunoaşte

nesimţirea, nici nu-i pasă/ că mai e până la Paşte,

dar nu-şi dă un pic de samă/ c-are mofturi prost-crescute!

Oare de ce ţipă, nene,/ la mobilul din dotare?

şi ce vorbe modulează!/ ce mai Fleacuri! ce mai Fleancă!

nu-ndrăznesc să-i fac ocară/ că bărbatul ei e-un Rangă,

un sărit din Balamale,/ un Rebut cu... Contul mare!

Ţoapa ţipă, se alintă,/ graseiază, sună groaznic,

scârţâie, scrâşneşte-ntruna,/ hârcâie ca un bomfaier -

domnului cu devla plină-i/ sare Stăpânirea-n aer -

coborâm, fulger, la prima.../ şi plecăm la dracu-n Praznic!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Dacă și alții ar schimba partidul?

* Dacă mâine vom citi că Victor Paul Dobre, fost prefect de Galați din partea Partidului Național Liberal, a îmbrăcat tricoul social-democraților, nu s-ar minuna nimeni. Știe toată lumea: n-a încercat niciodată să fie adversarul real al "roșilor" de Covurlui.

* Dacă am afla același lucru despre George Stîngă, actualul conducător al filialei locale PNL, am merge la sigur. Poate fi doar o chestiune de timp până atunci.

* Dacă mâine vom afla că Eugen Durbacă... De fapt, nu există partid cu filială la Galați în care să nu fi respirat fostul primar care a inventat dughenele și garajele în oraș. Inclusiv a înființat partide care nu existau la București. De dragul traseismului și nu numai.

* Dacă mâine ni se va spune că Bogdan Rodeanu sau unii dintre colegii săi de la USR au trecut în altă parte, ne-am gândi doar că au făcut pasul la o aripă nouă a PNL-ului. Pe Cioloș nu l-au agreat nici când era sub aceeași umbrelă, darămite acum, la Reper.

* Dacă mâine vom afla că Ionuț Pucheanu sau Costel Fotea au părăsit PSD-ul, vom încerca să căutăm următoarea expresie în text: "Acesta este un pamflet și va fi tratat ca atare."

Traseism pe scara Richter

Eleva de 10, câștigătoare și la loto

Ne-am minunat că una dintre fetele din județ cu media 10.00 la Bacalaureat a preferat să-și păstreze anonimatul. Că GDPR, că normalitate, că timiditate excesivă și alte chestiuni nespuse. În realitate, domnișoara a rămas în umbră deoarece a câștigat și un milion de euro la loto. Cu toate acestea, a făcut o declarație: "Abia așteptam să le dau peste nas unor mătuși care mă bârfeau că nu prea învăț. Și vecinelor de scară voiam să le râd prin fotografii, dar dacă am câștigat și la loto, prefer să nu se știe nimic despre mine. Pot spune clar acum: banii sunt mai importanți decât media de zece de la Bac". Să fi declarat ea aceste lucruri?

Loterio de Janeiro

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2730 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.