Gălățenilor le este frică de o posibilă raționalizare a apei

Gălățenilor le este frică de o posibilă raționalizare a apei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În România, mai multe orașe s-au confruntat cu raţionalizarea apei, din cauza caniculei, secetei și a codurilor emise de către meteorologi. În Arad și Iași, locuitorii sunt sfătuiți să folosească apa doar pentru scopurile menajere, întrucât consumul ridicat duce la o golire a rezervoarelor de apă foarte rapidă, acestea neavând posibilitatea de a fi reumplute în timp util.


Momentan, în municipiul Galați nu a existat această problemă, dar în unele localități din mediul rural, atât din cauza secetei, cât și pentru că rețeaua nu este calibrată pe măsura consumului, apa potabilă nu este disponibilă 24 de ore din 24. La 23 iunie 2022, potrivit SC Apă Canal SA, restricții la furnizarea apei erau în comunele Nicorești, Grivița, Vârlezi, Movileni, Berești Meria, Cudalbi, Cuca și Cavadinești. 
În caz că această problemă ar apărea în municipiul Galați, am vrut să aflăm ce părere au oamenii referitor la o posibilă raționalizare a apei:
Elena, 39 de ani, casnică, spune că "nu aș putea fi de acord cu așa ceva, dacă vom ajunge la măsura asta, ne vom întoarce cu 30 de ani în urmă, când ni se dădeau lumina și curentul cu porția".
Luca, 20 de ani, student, este de părere că "dacă am ajunge până în punctul acesta, este gravă treaba, nu spun că noi oamenii nu facem risipă de apă, pentru că ăsta este adevărul, dar să ajungem să avem apă la canal cu porția ar fi absurd!".
Vlad, 49 de ani, salariat, este tranşant: "Vom ajunge să trăim cu porția, dacă această măsură se va lua, nu va mai dura mult și vor începe să ne dea și mâncare cu porția".
Ramona, 43 de ani, salariată: "Nu sunt absurdă, dar și alte țări se confruntă cu secetă, coduri de caniculă, temperaturi de peste 33 de grade, dar nu am auzit vreodată că le-au dat apă oamenilor cu porția".
Silviu, 25 de ani, student: "Aici este și vina populației, dacă nu am mai fi așa de risipitori, nu s-ar ajunge la situații de genul ăsta, dar, din păcate, până nu vom învăța să fim mai strânși la pungă nu se va face nimic".

Citit 1724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

3 comentarii

 • postat de macarie banu
  Miercuri, 06 Iulie 2022 11:42
  95.76.3.***
  poate ca o solutie ar fi sa fie luati la rost cei care capteaza zeci sau sute de izvoare,legal sau ilegal,pentru imbuteliere apoi sta si fierbe prin rafturile magazinelor. Apoi cei care isi fac tot felul de micro hidrocentrale ascunse prin munti si tot asa.Desigur, romanii ar trebui sa fie mai constienti atunci cand deschid robinetul acasa dar asta este foarte greu de inteles din partea multora.Vasile nu concepe sa i se usuce lui fasolea sau rosiile plantate, pe domeniul public, in spatele blocului....trebuie apa,multa apa....ca el cand s-a mutat la bloc de la Cuca Macaii s-a mutat cu tot cu pamant......
  0
  3
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 06 Iulie 2022 10:22
  86.124.202.***
  Bai ma lasi!A secat Dunarea ,Prutul,Siretul?????Toata impotenta manageriala a politicienilor o dam in vreme acum!Romania este plina de apa dar din pacate este plina si de oameni care ne conduc slabi pregatiti vai mama lor!Nu stiu cum se face ca mincam cartofi din Egipt!Este proasta administratie !Avem resurse dar cei care ne conduc sunt asa de prost pregatiti profesional in cit cel mai simplu este sa rationalizam!Noroc mare pe noi astia din orasul Galati ca cei dinainte de 89 au construit bine !Ca altfel ne mincau ciinii la cit de prosti suntem in prezent !Cum putem accepta aceste scuze?Ca e vara!Ca e iarna!Daca sunteti ziaristi profesionisti intrebati pe cei de la Apa Canal daca proiectele din comunele galatene au luat in calcul DEZVOLTAREA COMUNELOR????Daca au luat in calcul la proiectare necesitatea ca oamenii sa-si ude gradinile?Sa-si adape animalele????In comunele din Galati APA CANAL TAXEAZA APA CA LA GALATI!!!Primariile care au acceptat proiectele venite prin filiera consiliului judetean au avut habar ca acele puturi nu vor putea asigura volumul de apa necesar????Cine raspunde de banii cheltuiti in ultimii 12 ani de cind APA CANAL a devenit OPERATOR REGIONAL???Apa Canal Galati a proiectat executat pe bani multi aceste alimentari cu apa a comunelor din Galati alimentari care nu fac fata consumului!De ce cheltuim bani pe un sistem falimentar????Comunele din judetul Galati aveau probleme vara cu asigurarea apei potabile inainte de a intervenii marii specialisti ai secolului 21????Sau aceste probleme au aparut de cind operator regional a devenit o entitate condusa politic de PSD?????Cine raspunde pentru că retelele din comunele galatene nu sunt calibrate pe măsura consumului????Pentru ca bani sau cheltuit in ultimii 12 ani!Dar un pod care se darima este vizibil!In schimb ca mii de oameni se chinuie pentru ca incompetentii nu pot asigura apa de si salariile grase au mers aici nu mai este vizibil!
  0
  2
  Raportează
 • postat de ss
  Miercuri, 06 Iulie 2022 08:12
  5.13.169.***
  Rationalizare de apa la Dunarea de JOS (oare ce inseamna pt unii?!) intre Siret si Prut....inseamna ca in rest e seceta deja!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.