Gălățenilor le este frică de o posibilă raționalizare a apei

Gălățenilor le este frică de o posibilă raționalizare a apei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În România, mai multe orașe s-au confruntat cu raţionalizarea apei, din cauza caniculei, secetei și a codurilor emise de către meteorologi. În Arad și Iași, locuitorii sunt sfătuiți să folosească apa doar pentru scopurile menajere, întrucât consumul ridicat duce la o golire a rezervoarelor de apă foarte rapidă, acestea neavând posibilitatea de a fi reumplute în timp util.

Momentan, în municipiul Galați nu a existat această problemă, dar în unele localități din mediul rural, atât din cauza secetei, cât și pentru că rețeaua nu este calibrată pe măsura consumului, apa potabilă nu este disponibilă 24 de ore din 24. La 23 iunie 2022, potrivit SC Apă Canal SA, restricții la furnizarea apei erau în comunele Nicorești, Grivița, Vârlezi, Movileni, Berești Meria, Cudalbi, Cuca și Cavadinești. 

În caz că această problemă ar apărea în municipiul Galați, am vrut să aflăm ce părere au oamenii referitor la o posibilă raționalizare a apei:

Elena, 39 de ani, casnică, spune că "nu aș putea fi de acord cu așa ceva, dacă vom ajunge la măsura asta, ne vom întoarce cu 30 de ani în urmă, când ni se dădeau lumina și curentul cu porția".

Luca, 20 de ani, student, este de părere că "dacă am ajunge până în punctul acesta, este gravă treaba, nu spun că noi oamenii nu facem risipă de apă, pentru că ăsta este adevărul, dar să ajungem să avem apă la canal cu porția ar fi absurd!".

Vlad, 49 de ani, salariat, este tranşant: "Vom ajunge să trăim cu porția, dacă această măsură se va lua, nu va mai dura mult și vor începe să ne dea și mâncare cu porția".

Ramona, 43 de ani, salariată: "Nu sunt absurdă, dar și alte țări se confruntă cu secetă, coduri de caniculă, temperaturi de peste 33 de grade, dar nu am auzit vreodată că le-au dat apă oamenilor cu porția".

Silviu, 25 de ani, student: "Aici este și vina populației, dacă nu am mai fi așa de risipitori, nu s-ar ajunge la situații de genul ăsta, dar, din păcate, până nu vom învăța să fim mai strânși la pungă nu se va face nimic".

Citit 1941 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.