Mamografii gratuite pentru femeile din Șendreni

Mamografii gratuite pentru femeile din Șendreni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Centrul mobil pentru depistarea cancerului mamar a ajuns ieri în comuna Șendreni. Toate femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani din comună plus celelalte sate componente (Movileni, Șerbeștii Vechi) pot participa la screening-ul gratuit pentru depistarea cancerului la sân.
Caravana este organizată de Institutul Regional de Oncologie Iași împreună cu Fundația Enable. Proiectul se desfășoară în județele Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău.
Examinarea constă într-o mamografie digitală gratuită atât pentru femeile asigurate, cât și pentru cele neasigurate. Persoanele doritoare au nevoie de buletinul în original și o copie după acesta.
Criteriile pentru a beneficia de acest program sunt următoarele: femeile să aibă vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi; să nu aibă un diagnostic confirmat de cancer mamar; să fie asimptomatice; să nu aibă antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar; să nu fie însărcinate şi să nu alăpteze; să nu fi făcut mamografie în ultimele 12 luni; să aibă reședința într-unul din cele 12 județe vizate de proiect.
Potrivit anunţului publicat, pe 4 iulie 2022, pe pagina de Facebook a Primăriei Șendreni, programările se pot face la numărul de telefon 0742.706.009, în intervalul orar 8,00-18,00. 

Citit 716 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.