Ce părere au gălățenii despre trotinetele electrice din oraș

Ce părere au gălățenii despre trotinetele electrice din oraș
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

În Galați, trotinetele electrice de închiriat au devenit foarte populare, sunt folosite atât pentru agrement, cât și ca un mijloc de deplasare rapid, fără a pierde timpul prin trafic în mod inutil.

Trotinetele electrice sunt folosite atât de tineri pentru a mai scăpa de transportul în comun, cât și de adulți pentru a se deplasa rapid până la birou, pentru a nu fi nevoiți să scoată mașina din parcare pentru 400-500 de metri. Pe lângă toate aceste aspecte pozitive se numără și reducerea emisiilor de CO2, fiindcă un mijloc de transport electric nu poluează și are un impact pozitiv asupra mediului. Pe de altă parte, în zonele pietonale aglomerate, deplasarea e dificilă, iar pietonii pot fi loviți. În plus, unii adolescenți se urcă în tandem pe trotinete, ceea ce nu este permis și poate deveni foarte periculos. 

Am vrut să aflăm ce părere au locuitorii din orașul Galați despre folosirea trotinetei electrice:

Andrei, 16 ani, elev: ”Sunt foarte mulțumit de aceste trotinete, sunt foarte practice și doar pentru 60 de bani pe minut te poți distra și în același timp poți ajunge în timp util.”

Liviu, 17 ani, elev: ”Atât eu, cât și tata suntem mulțumiți, nu mai trebuie să se trezească dimineață de dimineață pentru a mă duce la liceu, plus că în zilele în care era plecat mergeam cu transportul în comun și era foarte aglomerat, tot ce pot spune este că aceste trotinete sunt alegerea perfectă.”

Bogdan, 25 de ani, avocat: ”Pot spune că eu personal aleg să las mașina în parcare când trebuie să ajung urgent prin apropriere. Singurul lucru negativ este că unele persoane care le folosesc ori au o gândire înapoiată, ori pur și simplu sunt prost-crescuți, am văzut foarte multe trotinete vandalizate și chiar nu înțeleg care e amuzamentul în așa ceva.”

Ioana, 21 de ani, studentă: ”Pot spune că trotineta îmi salvează o mare parte din timp, din când în când ies pe faleză cu ea, când trebuie să ajung la facultate și nu vreau să scot mașina din parcare, iau trotineta, efectiv când este traficul aglomerat fac în jur de 10-15 minute până la facultate, cu trotineta în maximum cinci minute sunt la destinație.”

Citit 2928 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 07:36

6 comentarii

 • postat de Akbar
  Duminică, 10 Iulie 2022 13:06
  5.13.215.***
  Atata vreme cat sunt exploatate corespunzator iar utilizatorii loc nu fac "liniute" pe trotuare, sunt un mijloc alternativ si eficient de deplasare. In orice oras al lumii civilizate exista trotinete electrice.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Szekely
  Sâmbătă, 09 Iulie 2022 22:11
  95.77.107.***
  Dupa umila mea parere (avand o varsta de peste 90 de ani), trotinete sunt politrucii ajunsi la putere/in functii dupa 1990.
  Cam asta este cu trotineta. Nici bicicleta nici masina!
  improvizatie si impostura tradusa in zona 2020.
  Dar si interese de evaziune si recuperare tva.
  De ce nu se spune cine administreaza trotinetele si care sunt incasarile primariei (nu a prietenilor primarului sau psd tristilor)!
  Cat despre accidente acestea se ascund si musamalizeaza. Reguli de circulatie ioc! Deci le convine zona gri!
  Ieri o autospeciala MAI a atins un trotinetist. Nu a fost solicitatata interventia specializata, trotinetistul vinovat sau nu a fost convins ca trebuia sa mearga pe o pista inexistenta in fata la militiile de pe Domneasca! Filmarile (una pe telefon si alta pe camera fixa omolgata), sunt la sediul unei firme/partid politic, din Domneasca colt cu Basarabiei!
  7
  16
  Raportează
 • postat de #Trotinetist #Multifunctional
  Sâmbătă, 09 Iulie 2022 19:01
  5.14.155.***
  Trotinetele electrice sunt un pericol real pentru circulatia masinilor. Chiar daca cineva recomanda sa circule pe carosabil, eu le-as interzice accesul pe strazi. Intre o tamponare dintre un trotinetist si o masina si un trotinetist si un pieton, sansele de supravietuire sunt considerabil mai mari in al 2 lea caz
  6
  21
  Raportează
 • postat de dgi
  Sâmbătă, 09 Iulie 2022 11:30
  81.196.245.***
  Fara aplicarea continua a reglementarilor legale privind utilizarea trotinetelor, cred ca ar trebui stabilita o varsta minima condus trotinete de 18 ani. Sau macar 16 ani. Si asta dupa absolvirea unui curs de legislatie rutiera. Cred ca persoanelor responsabile peste 16 ani le sunt utile si este normal sa fie asa. Dar vad multi copii sub 14 ani, cate unul, doi sau chiar trei, care utilizeaza haotic sau teribilist trotinetele. In fapt acestia isi formeaza obiceiul de a-si bata joc de lucrurile pe care si le pot permite. Mai mult, noaptea, chiar si dupa ora 01.00, umbla copii prin cartier, prin noapte, prin parcari, intrecandu-se fara discernamant. Ce faci daca patesti ca un prieten care a gasit masina de peste 20.000 eu lovita in prag si portiera in cursul noptii in parcare. Cine a dat aprobare ptr utilizarea trotinetelor trebuia sa ia si masuri ptr respectarea legii privind deplasarea pe acestea. In concluzie, cred ca marea majoritate a utilizatorilor de trotinete inchiriate sunt cel putin imprudenti daca nu chiar periculosi ptr toti ceilalti. Sa nu uitam ca plata se face cu cardul sau telefonul. Copii sub 14 ani nu ar trebui sa aiba acces la carduri sau plata cu telefonul. Daca nu raspund penal pana la aceasta varsta, este clar ca sunt considerati fara discernamant conturat inca. Eu condamn parintii care inlocuiesc atentia pe care trebuie sa o acorde copiilor cu bani.
  2
  23
  Raportează
 • postat de Un patit.
  Sâmbătă, 09 Iulie 2022 10:04
  5.13.239.***
  Adevarat ca sunt,si utile ,CATEODATA,dar trebue recunoscut ca in general sunt apanajul teribilismului, multora ce le folosesc, dar , ar trebui sa fie problema lor, DAR NU ESTE, este problema pietonilor ce merg linistiti pe trotuare , si deseori sunt izbiti de acestia, apostrofati, sau amenintati, sunt un pericol real, mai cu seama pentru persoanele varstnice.
  Daca cu adevarat sunt si utile, AR TREBUI SA FOLOSEASCA DOAR PISTELE BICICLISTILOR, IAR ACOLO UNDE NU SUNT PISTE, STRICT SA SE DEPLASEZE, DOAR PE CAROSABIL.
  Politia ar trebui sa si intre serios in atributii, cunosc persoana, lovita ce are fisurate doua coaste, repet, cele mai vulnerabile raman persoanele varstnice, DAR NU NUMAI.
  3
  53
  Raportează
 • postat de Moustache
  Sâmbătă, 09 Iulie 2022 09:29
  95.76.59.***
  Scopul acestei facilități, respectiv trotinetele electrice pentru copii și tineri, nu îl reprezintă protejarea mediului sau ușurința deplasării, ci obișnuita de a nu avea o PROPRIETATE. Prin formarea acestei opinii, pe viitor persoana nu va face eforturi să-și achiziționeze un apartament sau o casă, preferând să stea cu chirie(apropos 15% dintre berlinezi sunt deținători de imobile, restul de 85% locuind cu chirie), nu-și mai cumpără un autoturism, închiriindu-l atunci când au nevoie. S-a gândit cineva care este câștigul firmei care asigură această facilitate, pentru că pe lângă investiția inițială a trotinetelor, trebuie să aibă personal pentru monitorizarea, întreținerea lor, încărcarea acumulatorilor și transportul lor în zonele intens frecventate de tineri. În concluzie doresc tinerei generații să folosească acest mijloc de deplasare, dar să le aparțină lor și nu unor firme.
  11
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.