Se caută din nou arhitect-șef pentru Galați

Se caută din nou arhitect-șef pentru Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Primăria Galați, dispusă la derogări


Pentru a doua oară, Primăria organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a funcției publice de arhitect-șef al municipiului Galați. După ce la concursul organizat luna trecută nu s-a prezentat niciun candidat, administrația locală e dispusă la derogări în privința condițiilor de vechime cerute pentru acest post.

În anunțul postat pe portalul propriu, Primăria detaliază cerințele pe care candidații la postul de arhitect-șef al orașului trebuie să le îndeplinească. În primul rând, trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă: de arhitect diplomat sau urbanist diplomat, arhitect sau urbanist absolvent cu licență și master sau studii postuniversitare în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului conform prevederilor art. 361 lit. a) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, li se impune să aibă vechime de minimum șapte ani în specialitatea studiilor superioare de lungă durată.

"Prin derogare de la prevederile OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, în situația în care la concursurile organizate pentru ocuparea funcției de arhitect-șef de la nivelul municipiilor nu se prezintă persoane care să îndeplinească condițiile de vechime în specialitatea studiilor prevăzute de art. 468 alin (2) lit. b) din OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, se pot stabili condiții pentru a permite participarea la concurs a persoanelor care îndeplinesc condițiile de vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției de arhitect-șef de minimum cinci ani", precizează Primăria.

Dosarele de înscriere la concurs sunt așteptate până pe 1 august 2022, proba scrisă este programată pe 22 august 2022, iar interviul ar urma să aibă loc în cel mult cinci zile de la examenul scris.

Reamintim că Primăria a rămas fără arhitect-șef din luna februarie a acestui an, când Dragoş Horia Buhociu a fost detaşat, pe o perioadă limitată, la Ministerul Dezvoltării. La acel moment, Primăria municipiului Galaţi ne-a dat asigurări că detaşarea nu afectează cu nimic activitatea instituţiei Arhitect-Şef din cadrul administraţiei locale. Ulterior, o parte dintre atribuţiile funcţiei publice de conducere de arhitect-şef i-au fost delegate Adrianei Blaga, inginer de profesie, cu studii postuniversitare de urbanism la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti.

Citit 1386 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2022 00:14

3 comentarii

 • postat de sad
  Joi, 14 Iulie 2022 17:15
  89.137.231.***
  Orasul asta trebuie darmat 70 % si reconstuit cu acele cladiri frumoase de nu iti mai poti lua ochii de la ele. E un oras urat, chicios, comunist, rosu, gri, negru, prafuit, neasfaltat , plin de pietricele de iti strici talpa de la pantofi , plin de gropi si valuri in asfalt. De vina sunt bolsevicii si aliatii lor romani comunisti care au construit blocuri hidoase in stil sovietic in anii 60-70-80 . Asta pentru noi pentru ca atat ne respectau ticalosii. Dictatorul traia in palatul primaverii deci trageti concluziile. Priviti si la litoralul romanesc. L-au distrus! Arata oribil! Blocuri construite langa plaja, numai ciment, sticla si betoane, praf, mizerie, zgomot de manele. E oribil ce au facut. Au ocupat plajele cu sezlonguri abuziv si te obliga sa dai 50-100 lei pe zi pe un sezlong. In ce tara mai vezi asa ceva? Litoralul trebuie sa fie liber pentru toti indiferent cati bani are sau nu! Cine vrea sezlong sa se duca sa ia dar nu sa umpli tu plaja cu sezlonguri. Vinovati sunt cei care au permis asa ceva si au concesionat . Pe scurt doar bogatii isi vor mai permite sa mearga la Marea Neagra care a devenit marea hotilor, a bisnitarilor, manelistilor, jecmanitorilor!
  Domeniul public al nostru, al tuturor a fost acaparat de aceste gasti de jefuitori..nu ai voie sa parchezi ca iti cere taxa, nu ai voie la mare ca trebuie taxa , nu ai voie cu bicicleta, cu trotineta, nu ai voie sa calci iarba in parc ( pai de aia e iarba ca sa stai pe ea si nu pe ciment) , nu ai voie sa faci sport ca toate stadioanele, salile sunt ale lor si a unui grup restrans.
  Acum vor sa ne faca si buletine cu cip si antena sa fim urmariti permanent, sa se stie in timp real unde suntem. De ce romanii nu ies in strada se se opuna acestor ticalosii ?! Nimeni nu are voie sa te urmareasca ca pe timpul nazitilor si a nkvd-ului indiferent ca se numeste politie sau altceva ! Pe cei care taie padurile nu ii vede nimeni, pe cei care vand droguri nu ii vede nimeni dar in schimb vreti sa buletin cu cip, cu antena. Chiar nu va mai e pic de rusine securistilor?!
  0
  1
  Raportează
 • postat de paloma
  Joi, 14 Iulie 2022 12:47
  5.13.215.***
  Aici nu prea merg cumetriile...Candidatul chiar tre' sa stie cu ce se mananca urbanistica ! Altfel ies monstruozitati ca pasajul de la Dunarea, cenusiul de la Nespalata, Spicu, Potcoava(fantana???) si-n curand aleea de la P-uri !!!
  3
  5
  Raportează
 • postat de magis
  Joi, 14 Iulie 2022 10:01
  89.121.200.***
  Dar ce se întîmplă? Onor politicienii Galațiului nu mai au niciun fiu, fin, cumătru, naș, care să fie plantat pe asemenea post de mare angajament? Hai, baieții-ăia-cu-ștaif, săriți cu propunerea pe interval! Hai că se poate, doar s-a putut de atîtea ori pîna acum, ca la mături, ca la miliție, ca la piață. Curaj! Respectul nostru pentru voi rămîne același!
  2
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.