Eroul din State

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A salvat o fetiţă dintr-un incendiu: Un român a devenit un adevărat erou în Detroit, SUA, după ce a salvat dintr-un incendiu o fetiţă în vârstă de nouă ani. Casa unei familii de cinci persoane a luat foc în toiul nopţii.

Patru dintre membrii familiei au reuşit să se salveze, dar fetiţa de 9 ani a rămas în casa în flăcări. Atunci a intervenit un vecin, românul Liviu Talos. Şi-a pus masca sa de oxigen, pe care o foloseşte la locul de muncă, şi a pătruns în casă, unde nu putea vedea nimic, informează My Fox Detroit, salvând fetiţa.

* Campanie pentru sinistraţi: Asociaţia socio-culturală şi sportivă “România – Lombardia”, preşedinte Robert Răducescu, a început o campanie de colectare de bunuri (alimente şi îmbrăcăminte) pentru persoanele din România afectate de inundaţii.

* Isola del cinema din Roma: România va participa astăzi, începând cu ora 21.00, pe Insula Tiberina din Roma, la cea de a XVI-a ediţie internaţională a manifestării culturale Isola del cinema (Insula cinematografică).

Programul prevede: un scurt recital de muzică uşoară al solistei Paula Seling şi proiecţiile filmelor “Filantropica” în regia lui Nae Caranfil în spaţiul “Arena” şi “Milionari de weekend” în regia lui Cătălin Saizescu, în spaţiul “Cinelab”. Filmele vor fi proiectate în limba originală cu subtitrare în italiană (“Filantropica”), respectiv engleză (“Milionari de weekend”).

* Sărbătoarea vinului european în Japonia: În perioada 27-28 iulie, sub egida evenimentului anual „Sărbătorea vinului european”, organizat la Tokyo, vor avea loc cinci sesiuni de prezentare a vinului românesc (seminarii şi degustări).

* Teatrul german din Timişoara, în Austria: Pornind de la invitaţia Teatrului Brauhaus - fondat în 1993 de regizorul Zeno Stanek împreună cu o serie de absolvenţi ai cunoscutei şcoli de actorie Max-Reinhardt-Seminar din Viena -Teatrul German de Stat din Timişoara va susţine în perioada 22 iulie – 7 august o suită de 7 reprezentaţii pe scena Herrrenseetheater din Litschau, cu piesa „Comedie pe întuneric” de Peter Shaffer.

* Sibiul, la un festivalul de vară din Paris: În perioada 12 iulie – 15 august, timp de cinci săptămâni, Cabaret Sauvage prezintă în cadrul festivalului de vară SIN FRONTERAS din Paris cinci oraşe ale lumii, cinci culturi diferite, cinci invitaţii la călătorie, printre care se află şi oraşul Sibiu.

Cabaret Sauvage în parteneriat cu ICR vor sărbători oraşul Sibiu între 30 iulie şi 1 august, prin muzică, artă dramatică, arte vizuale şi gastronomie populară. Celelalte oraşe sunt Marrakech, Napoli şi Mexico-City.

Citit 984 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.