Consiliu consultativ pentru probleme ale tinerilor din Galaţi

Consiliu consultativ pentru probleme ale tinerilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consiliul Local Galați ar putea să înființeze un Consiliu consultativ pe probleme de tineret, fiind deja elaborat un proiect de hotărâre în acest sens. Inițiativa aparţine Consiliului Județean al Elevilor Galați, ideea fiind expusă în activitatea "Aleși locali pentru o zi", derulată de municipalitate în luna iunie.

Potrivit proiectului de constituire, scopul noii structuri este asigurarea participării tinerilor gălăţeni la deciziile care îi vizează, precum şi stimularea acestora de a participa la formularea politicilor publice, promovarea dialogului între generaţii şi promovarea viziunii tinerilor în procesele decizionale de la nivel local. Se urmăreşte, în acelaşi timp, încurajarea participării active a tinerilor la viața publică, economică, educațională și culturală a comunității şi stimularea cooperării cu autoritățile și instituțiile publice locale.

Consiliul consultativ pe probleme de tineret (CCPT) va aborda următoarele subiecte: cultură, educație și formare, ocuparea forței de muncă și antreprenoriat, activități de voluntariat, manifestări sportive pentru amatori, sănătate și mediu, incluziune socială și susținerea tinerelor familii.

În acest proiect vor participa următoarele structuri: organizații studențești, organizații neguvernamentale de și pentru tineret, organizații de elevi, structuri sindicale adresate tinerilor, structuri patronale adresate tinerilor, structuri de tineret ale partidelor politice, grupuri de inițiativă formale sau informale, Consiliul Județean al Elevilor Galați, fundații județene pentru tineret și/sau organizații federative ale tinerilor la nivel județean și/sau local.

Iată câteva păreri ale unor tineri gălăţeni referitoare la acest proiect:

Andrei, 16 ani, elev: "Mă bucur să aud că un astfel de proiect a luat viață. Sincer îți spun că, dacă acest proiect va fi aprobat, tinerii din județul nostru vor avea ceva de spus.''

Delia, 19 ani, elevă: "Sunt fericită să aud că vom avea și noi o voce care să ne reprezinte. Ştiam că există consiliul elevilor, dar de acest proiect nu am auzit. Oricum, felicitări celor care au venit cu ideea."

Rareș, 23 de ani, student: "În sfârșit, vor fi băgați și studenții în seamă, odată cu acest proiect se va auzi și vocea noastră mai tare."

Adrian, 30 de ani, angajat: "Mi se pare foarte cool că Primăria Galați îi va implica și pe tineri în rezolvarea problemelor lor. Este o inițiativă foarte bună."

Citit 782 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.