Navă fluvială teleghidată spre România, dintr-un centru de pilotare din Galați

Navă fluvială teleghidată spre România, dintr-un centru de pilotare din Galați
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Unul dintre cei mai mari transportatori de pe Dunăre, Grupul Trading Line, înființat la Galați în anul 2016, cu capital româno-olandez și controlat de Paul Ivanov, aduce navigația fluvială la nivelul secolului 21. Anaconda, una dintre navele companiei, se află acum în Olanda, unde este modificată în așa fel încât să poată fi teleghidată acasă, în România, dintr-un centru de pilotare din Galați. Procedura include diverse modemuri 5G și 4G, precum și rețeaua de sateliți Starlink a lui Elon Musk.

Trading Line Group este singura companie în România care investește în proiectul de manevrare a vaselor și barjelor de la distanță, afirmă Paul Ivanov. Centrul de Pilotare de la Distanță din Galați va reprezenta și un hub de cercetare și interconectare informațională StarLink-sol.

„În septembrie anul curent, alte 14 vase vor ajunge în România (având o valoare totală de 50 de milioane de euro), iar în timp vor fi și ele transformate pentru a putea fi controlate de la distanță. Din cele 50 de milioane de euro, 20 de milioane de euro provin de la Grupul Trans-Oil, controlat de cetățeanul american Vaja Jhashi și fondul american de investiții Oaktree Capital Management”, anunță grupul Trans-Oil Moldova.

Conform sursei citate, transportatorii din România au migrat în mare parte spre Ucraina, cu scopul de a facilita tranzitul cerealelor vecinilor aflați în război cu Rusia. Astfel, cererea fermierilor români a rămas aproape neacoperită. Paul Ivanov, CEO Trading Line Group, speră să îi poată ajuta pe fermierii români, prin mărirea flotei Trading Line.

Cele 14 nave nou achiziționate de grup vor avea acomodare on-board doar pentru doi marinari, iar un server high-tech al fiecărei nave va funcționa ca un centru informațional de operare și manevrare.

Citit 4316 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 07:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.