Un singur candidat la postul de arhitect-şef al Galaţiului

Un singur candidat la postul de arhitect-şef al Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Potrivit informaţiilor afişate pe portalul Primăriei Galaţi, un singur candidat s-a înscris la concursul organizat pentru ocuparea funcției publice de conducere specifice vacante de arhitect-șef al municipiului. Este un progres pentru că, la precedentul concurs organizat, nu s-a prezentat nimeni. Din acest motiv, municipalitatea a anunţat că este dispusă la derogări, în sensul că ar putea permite participarea la concurs a persoanelor cu minimum cinci ani vechime în specialitate studiilor necesare ocupării acestei funcţii, în loc de minimum şapte. În prezent are un singur candidat care va susţine proba scrisă pe 22 august 2022, iar interviul ar urma să aibă loc în cel mult cinci zile de la examenul scris.

Reamintim că Primăria a rămas fără arhitect-șef din luna februarie a acestui an, când Dragoş Horia Buhociu a fost detaşat, pe o perioadă limitată, la Ministerul Dezvoltării. La acel moment, Primăria municipiului Galaţi ne-a dat asigurări că detaşarea nu afectează cu nimic activitatea instituţiei Arhitect-Şef din cadrul administraţiei locale. Ulterior, o parte dintre atribuţiile funcţiei publice de conducere de arhitect-şef i-au fost delegate Adrianei Blaga, inginer de profesie, cu studii postuniversitare de urbanism la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti.

Citit 2680 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 07:17

4 comentarii

 • postat de Gogu
  Joi, 25 August 2022 21:18
  86.124.202.***
  (2) Condițiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcțiilor publice de conducere se stabilesc astfel:
  a) 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere de șef birou, șef serviciu și secretar general al comunei, precum și a funcțiilor publice specifice echivalente acestora;
  b) 7 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcției publice de conducere, altele decât cele prevăzute la lit. a).
  0
  0
  Raportează
 • postat de QA
  Vineri, 05 August 2022 10:05
  5.2.205.***
  ce rost are sa fie mai multi candidati, daca e doar un loc disponibil? ...si doar pentru cel care candideaza))
  0
  6
  Raportează
 • postat de Nelu
  Vineri, 05 August 2022 09:35
  89.137.224.***
  Asta miroase a mafie .
  Deci sunteți Dumnezei peste Galați .
  Nu are nimeni curajul să vă înfrunte .
  0
  8
  Raportează
 • postat de Cristi
  Vineri, 05 August 2022 07:43
  86.34.187.***
  L au foit pana a plecat....stie el cine, hai ca a ajuns coada de specialisti la usa voastra pana la hotel Dunarea, nu va laudati ca stau specialistii in genunchi pe presul vostru sa ii angajati? Poftim angajati chelneri si paharnici sa va finalizeze maretele obiective.
  3
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.