Trenul metropolitan Galaţi - Brăila, la evaluarea Comisiei Europene

Trenul metropolitan Galaţi - Brăila, la evaluarea Comisiei Europene
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Autorităţile din Galaţi şi Brăila vor să construiască un tren suspendat, de tip monorai, între cele două oraşe. Proiectul a fost deja depus la Comisia Europeană, pentru a fi inclus la finanţare în Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR). Președintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că se așteaptă răspunsul Comisiei Europene în ceea ce privește acest proiect şi că speră să fie bugetat în exercițiul financiar, 2021-2027.

Chiriac a precizat că traseul trenului metropolitan monorai dintre Brăila - Galați va începe la mallul de la Vărsătura, va traversa municipiul Brăila, apoi comuna Vădeni şi municipiul Galați, urmând să aibă capăt de linie la hipermarketul Metro de la Vânători, iar pe traseu vor mai fi câteva stații. "Dacă și aeroportul de la Braniștea va prinde contur, vom încerca să ducem traseul până la aeroport", a mai spus președintele CJ Brăila.

Monoraiul este caracterizat de calea de rulare cu o singură şină. Este mai avantajos decât trenul clasic datorită costului mai scăzut și duratei mai reduse de construcție.

Citit 7865 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 06:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.