Lacul Zătun, destinație aproape de Galați

Lacul Zătun, destinație aproape de Galați
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Spre est, către Prut, o vastă rețea de bălți și canale naturale făceau, împreună cu Brateșul mare, cât o bucată de Deltă. Comuniștii au redat agriculturii o vastă suprafață, iar între oraș și Giurgiulești se mai găsește acum doar o rămășiță din întinderile sălbatice de ape care veneau în fiecare primăvară, odată cu umflarea Dunării și Prutului: Zătunul, aflat la 7-8 km de la ieșirea din Galați.
Amenajarea are 27 de hectare și, în afara speciilor endemice ori a ciprinidelor de origine asiatică, este populată primăvara cu caras, iar toamna târziu cu crap.
Taxa de pescuit este de 60 lei/persoană cu maximum patru bețe; taxa de parcare este de 5 lei/mașină. Sunt amenajate câteva zeci de locuri cu platformă.
Programul este 06,00 – 20,00. Nu se admite pescuitul de noapte.
Până acum exista o limită de 5 kg de captură, dar un nou regulament este înaintat spre aprobarea CJ.
Avantajul zonei de agrement cu specific pescăresc Zătun este că te poți caza peste noapte într-una dintre cele vreo 20 de căsuțe, pentru 70 de lei/zi. Însă a doua zi trebuie să plătești din nou plăcerea de a arunca bățul în baltă.
Dacă însă te duci acolo doar pentru petrecere în sânul naturii, trebuie știute două lucruri: se plătește o taxă de agrement de 10 lei/zi/persoană peste 12 ani, iar tămbălăul, mijloacele de sonorizare și muzica proprie sunt cu desăvârșire interzise.

Citit 5082 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 07:14

1 comentariu

 • postat de Vasii Cristinel
  Vineri, 05 August 2022 15:41
  90.95.157.***
  Este adevărat căsuțele, umbrelele sunt OK, curățenie pe alei ,iarba este tunsa.Am fost acum o lună și ceva am rămas peste noapte,m-am simțit super bine.Dar cu muzica fiecare era cu boxa lui....
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.