Ce sumă primesc cei care se întorc din străinătate să facă afaceri în România

Ce sumă primesc cei care se întorc din străinătate să facă afaceri în România
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru persoanele care aleg să se întoarcă înapoi în țară, Guvernul României pune la dispoziție o sumă considerabilă de bani pentru a-și începe o afacere.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a transmis printr-un comunicat de presă emis vineri, 5 august, lansarea celei de-a III-a ediții a programului Start-Up Nation. 

Persoanele care aleg să demareze o afacere primesc 200.000 de lei (în jur de 40.000 de euro), iar principalele cerințe pe care proiectul le impune sunt următoarele: antreprenorul să aibă o firmă înființată după data de 1 ianuarie 2020 și să nu aibă datorii la stat, să nu fi fost asociate cu firme care au beneficiat de prezentul program, de Granturi Capital de lucru sau Horeca, şi să aibă minimum doi angajați.

”România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent și un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Sunt multe oportunități de care puteți profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veți putea accesa o finanțare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în țară! România vă așteaptă!”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului din România.

Potrivit programului, statul român a alocat acestui proiect 200 de milioane de lei.

Citit 1114 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2022 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.