Toamna se numără bobocii talentați. Gălățenii, concurenți la „Capitala Muzicală”, la Sibiu

Toamna se numără bobocii talentați. Gălățenii, concurenți la „Capitala Muzicală”, la Sibiu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Muzică, juriu, costume și coregrafie, emoții, recitaluri de muzică, paradă a costumelor naționale! Toate acestea vor fi reunite în Piața Mică din Sibiu în cadrul unui festival -concurs  de muzică instrumentală și clasică cu concurenți cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani.

Festivalul internațional  ”Capitala Muzicală” din Sibiu, ajuns la a X-a ediție, își va deschide porțile în acest an în primul weekend din septembrie. Organizat in Piața Huet din oraș, în perioada 02-04.09.2022, concursul festival face parte din Programul Educațional Internațional ”Viața la pozitiv-Positive life”, program aflat sub egida asociației ”Positiv Life” a Liceului de Artă Sibiu și a Liceului Tehnologic ”Independența”  Sibiu.

Organizatorii își propun să promoveze muzica, să încurajeze și să contribuie la descoperirea tinerilor talente atât din țară cât și din străinătate. Evoluția tinerilor interpreți va fi urmărită și notată de un juriu de prestigiu format din artiști români, profesori de pian și canto din Sibiu și din țară. Juriul este format din membrii ai Uniunii Artiștilor și Muzicologilor, reprezentanți ai mediului academic, artiști, câștigători ai trofeului festivalului într-una dintre edițile anterioare, precum și reprezentanți ai autorităților locale și ai mass-mediei. 

Concursul se va axa pe patru secțiuni muzicale: muzică instrumentală, folk, muzică tradițională și muzică ușoară.  

Galațiul  s-a înscris pe lista participanților cu numeroși tineri talentați, atât la pian, cât și la celelalte secțiuni muzicale. Elevi ai scolilor de muzică sau pregătiți în particular, copiii promit să vină înapoi acasă cu premii, diplome și trofee, fiind ambasadori muzicali ai Galațiului în tară și în străinătate.

Orgnizatorii promit, la rândul lor, să încurajeze și să sprijine cât mai mulți tineri talentați oferind numeroase premii speciale, iar titlul pentru cel mai popular concurent  se va acorda celui care va avea cel mai frumos costum popular.

Succes participanților!

Citit 753 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2022 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.