Reducere de posturi în diaspora

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Protest la Ambasada din Roma: Funcţiile de ataşaţi cu probleme de munca în cadrul Ambasadei României la Roma, ocupate până în prezent de Anita Cristea şi Mirela Diaconescu, vor fi desfiinţate, iar trei funcţionari în cadrul celor mai importante organizaţii sindicale din Italia au trimis o scrisoare de protest către autorităţile române cerând revocarea deciziei. Guvernul României, spun ei, a luat încă o măsură care îi defavorizează pe românii din Italia.

* Comunitate în Brazilia: Din 1880 când colonelul Sergiu Voinescu a condus prima misiune diplomatică română pe lângă împăratul Braziliei, Dom Pedro II, şi până astăzi, migraţia românilor în Brazilia a fost determinată de motive economice, de fuga de comunism şi de atracţia vieţii într-o ţară tropicală. Vechii şi noii imigranţi români din Brazilia, deşi foarte dispersaţi geografic într-o ţară cu mărime de continent, încearcă să ţină legătura şi să formeze o comunitate. Prin intermediul unui editorial găzduit de Radio Diaspora Online, Iulia Magdalena Sandu îi cheamă pe românii din Brazilia să formeze împreună o comunitate, să se cunoască mai bine.

* Chinezii descoperă mâncarea românească: Restaurantul cu specific românesc din cadrul Pavilionului Romaniei la EXPO 2010 Shanghai, "Restaurantul Maria", a primit, în decursul celor 83 de zile de  când a început expoziţia mondială, peste 25.000 de oaspeţi, care au decis să încerce feluri tradiţionale româneşti.

* "6+1 Festivalul Mării Negre" la Berlin: Ansamblul teatrului de păpuşi "Luceafărul" din Iaşi se află zilele acestea în Germania, unde participă - cu sprijinul Institutului Cultural Român Berlin - la proiectul "6+1 Festivalul Mării Negre". Festivalul este organizat de teatrul pentru copii şi tineret EUKITEA din Diedorf (lângă Augsburg) şi se desfăşoară în perioada 26 iulie - 1 august 2010.

Citit 747 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.