Firmele „Bel-Ami” şi „Alexandra Travel” – bune de plată

Firmele „Bel-Ami” şi „Alexandra Travel” – bune de plată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poliţia Galaţi investighează cazul escrocheriei cu vacanţele gălăţenilor *

„Viaţa liberă” scria în urmă cu o săptămână despre escrocheria căreia i-a căzut victimă Iulian Slabu - gălăţeanul care a achitat din februarie 500 de euro pentru luna de miere pe care trebuia să şi-o petreacă într-un hotel din Barcelona.

Săptămâna achitată prin societatea „Alexandra Travel” – agenţia Bel Ami, s-a dovedit a fi însă o farsă, omului confirmându-i-se acum, în al doisprezecelea ceas, din Spania, că hotelul nu a primit nici un ban din cei 500 de euro.

21 de reclamaţii, iar numărătoarea continuă

Ca şi Iulian, încă 20 de gălăţeni (iar numărătoarea continuă) au venit să reclame – într-un interval de numai 10 zile din momentul publicării în ziarul nostru al articolului despre Iulian Slabu - la Protecţia Consumatorului faptul că au rămas şi fără banii de concediu, şi fără rezervare.

Conform directoarei Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, sumele variază între 6.000 şi 75 de euro, oamenii cumpărând pachete de călătorie, sau bilete de avion, sau sejururi. Unele excursii au vizat inclusiv Thailanda sau Capul Nord.

Ţeapă după ţeapă

În acest moment, din cauză că administratorul societăţii, Ghiocel Florin Toporaş, nu s-a prezentat cu explicaţii la sediul CJPC Galaţi, acesta a fost amendat de către instituţie cu 10.000 lei.

În ceea ce priveşte legătura dintre Bel Ami şi Alexandra Travel, aceasta este mai degrabă subînţeleasă: administatora Bel Ami (agenţie închisă în 2008) era Georgeta Toporaş, nume de familie pe care îl regăsim la administratorul noii societăţi, care are acelaşi punct de lucru şi care foloseşte antetul „Bel Ami”.

Anul trecut, „Viaţa liberă” scria despre cazul altei gălăţence păgubită de Bel Ami şi care şi-a ratat programarea la operaţie, la o clinică din Stuttgart, Germania, pentru că respectiva agenţie, prin care cumpărase biletul de avion, nu achitase biletul şi nici nu făcuse rezervare la avion.

„În acest moment, dosarul privind activitatea acestor firme este în cercetarea compartimentului de Investigare Fraude al Poliţiei Galaţi, a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Cu sau fără asigurare?

Rămâne de văzut dacă gălăţenii beneficiau de asigurare pentru sumele plătite – caz în care oamenii pot spera la redobândirea ceva mai rapidă a banilor, sau nu – caz în care procedurile legale trebuie să se desfăşoare, iar instanţa să pronunţe o sentinţă definitivă.

Citit 2837 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.