Alergând pentru România

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A strâns, pe role, donaţii de peste 1200 de lire: Inno Brezeanu, webmasterul www.romani.co.uk şi unul dintre liderii vechi ai comunităţii româneşti din UK, a participat, în Midsommer Crescent din Cambridge, la o cursă de 100 de kilometri pe role, în urma căreia a reuşit să strângă din donaţii suma de 1.200 de lire sterline pentru sinistraţii de acasă.

Peste 10.000 de biciclişti au luat parte la cursa Londra-Cambridge, printre aceştia încumetându-se şi 15 roller skateri. Inno Brezeanu s-a înscris la această cursă pentru a strânge donaţii de la prieteni, colegi şi membri ai comunităţii Români în UK pentru sinistraţii din România. A reuşit să ajungă la linia de sosire la ora 13.15, fiind al patrulea skater care a terminat cursa.

* Grigore Lese la Shanghai: Seria evenimentelor speciale din marja Zilei Naţionale a României la EXPO 2010 Shanghai a fost deschisă, duminică, 25 iulie, ora 17.30, (ora 12.30, ora României), de concertul maestrului Grigore Lese, pe scena amenajată în Europe Square din cadrul expoziţiei.

* Discriminare pentru străinii din Italia: Străinii sunt discriminaţi până şi la bonurile de vacanţă: ministerul italian al Turismului ne le acordă decât cetăţenilor italieni, chiar dacă dreptul la vacanţă au şi colegii lor străini. Străinii au făcut recurs. La Brescia şi Milano, trei imigranţi apelează la tribunal. Avocatul lor declară: “Nu poate exista tratament diferit între italieni şi străini când este vorba de măsuri de susţinere socială”.

* Festival în Olanda: În perioada 25 iulie-29 august câţiva artişti români vor lua parte la Festivalul „The International Holland Music Sessions” care se va derula în localitatea olandeză Bergen, Noord Holland. Aceştia sunt Suzana Bartal, Ştefan Cazacu, Andra Demidov şi Adriana Lucia Cristea. Concertele pe care le vor susţine muzicienii români vor debuta pe 4 august, în De Rijp – Grote Kerk.

* Laureaţii Echo Klassik 2010: Două nume româneşti figurează pe lista câştigătorilor premiilor ECHO Klassik 2010, Germania, acordate pentru excelenţă în domeniul înregistrărilor de muzică clasică: pianista Mihaela Ursuleasa, la categoria „Imprimarea solistică a anului, cu creaţii din secolul al 19-lea - secţiunea pian” şi Cvartetul Belcea.

Citit 722 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.