Automate de reciclare și la magazinele Lidl

Automate de reciclare și la magazinele Lidl
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

"Viața liberă" a publicat recent articolul "Automatele de reciclare, greu de găsit în Galați", în care spuneam că singurele automate de reciclare care există la ora asta în Galați se pare că sunt numai la magazinele Kaufland. Mai spuneam în textul menționat că, dacă există astfel de automate și în alte magazine din Galați, le vom face cunoscute opiniei publice și gălățenilor interesați.

Un prim semnal în acest sens a venit aproape imediat. Lăsând deoparte tonul dojenitor-profesoral folosit la umbra anonimatului ("Domnu’ autor... nu ți-ai făcut tema până la capăt"), cititorul respectiv, semnat "sitizen" (sic!), ne-a spus că magazinul Lidl din Micro 13 are un automat de reciclare de mai bine de trei săptămâni, la care pentru fiecare recipient reciclat se primesc 0,20 lei.

I-am contactat pe reprezentanții Lidl România, care ne-au confirmat că, până la sfârșitul lunii septembrie 2022, fiecare din cele cinci magazine Lidl din municipiul Galați va avea instalat câte un automat de reciclare. Astfel, la magazinul din strada Oțelarilor urmează livrarea aparatului, iar la cel din str. Henri Coandă a fost livrat deja. La magazinul din strada General Ioan Dragalina, automatul a fost amplasat, dar nu e încă funcțional. La magazinul din strada Oltului, livrarea este programată până în septembrie cel târziu, la fel ca și în cazul magazinului din Nicolae Mantu.

Automatele instalate la Lidl vor primi PET-uri, sticle și doze de aluminiu, cu capacități de la 0,1 la 3 litri. Pentru fiecare recipient reciclat se vor primi câte 20 de bani, pe un voucher care poate fi folosit la cumpărăturile din magazin, ne-au mai spus reprezentanții Lidl România.

Citit 10166 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2022 08:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.