Festivalul Internaţional de Jazz de la Galaţi, într-o nouă formulă

Festivalul Internaţional de Jazz de la Galaţi, într-o nouă formulă
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În perioada 15-18 septembrie 2022, se va desfăşura la Galaţi prima ediţie a RO Danube International Jazz Festival, la care vor participa interpreţi şi trupe de prestigiu din România, Austria, Franţa, Germania, Portugalia, Polonia, Ungaria şi Israel, artiştii abordând genuri diverse ale jazzului, precum jazz rock, funky jazz, blues, be bop, world music, etno jazz, jazz fusion sau smooth jazz.

Evenimentul este finanţat de Primăria Municipiului Galaţi şi susţinut de Universitatea "Danubius". Programul festivalului cuprinde recitaluri ale trupelor Nicu Patoi & Platonic Band, Raphael Wressnig Trio (Austria), Mario Laginha Trio (Portugalia), Jean Loup Longnon Quintet (Franţa-Japonia), Omri Mor Quintet (Israel), Joo Kraus Quartet (Germania), Djabe (Ungaria), Beata Przybytek Quintet (Polonia).

Directorul artistic şi selecţioner unic al festivalului, regizorul şi muzicianul Lucian Sabados, consideră că "acest Festival Internațional de Jazz vine să completeze şi să continue o tradiţie îndelungată a prezenţei festivaliere a muzicii de jazz şi blues în oraşul de la Dunăre, propunându-şi, ca trăsătură distinctivă, să prezinte iubitorilor acestui valoros gen muzical o panoramă cvasicompletă a celor mai prestigioase şcoli de jazz din Europa: poloneză, maghiară, germană, română, franceză sau portugheză, dar şi din Israel".

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe esplanada Grădinii Botanice, iar celelalte reprezentaţii vor fi organizate în Aula Magna a Universităţii "Danubius" Galaţi.

Pentru toate concertele, intrarea este gratuită, iar locurile se pot rezerva în perioada 24 august - 10 septembrie, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0741.316.854.

Joi, 15 septembrie, în Grădina Botanică, de la ora 19,30, va urca pe scenă virtuozul chitarist gălăţean Nicu Patoi, alături de Platonic Band, după care, de la ora 21,30, urmează recitalul trupei austriece Raphael Wressnig Trio.

Vineri, 16 septembrie, în Aula Magna a Universităţii "Danubius", de la ora 19,00 au fost programaţi portughezii din trupa Mario Laginha Trio, după care, de la 21,15, vor cânta Jean Loup Longnon Quintet (Franţa-Japonia).

Sâmbătă, 17 septembrie, tot de la ora 19,00 şi tot la "Danubius", va fi recitalul trupei Omri Mor Quintet (Israel), urmat la 21,15 de recitalul Joo Kraus Quartet (Germania).

În ultima zi de festival, duminică, 18 septembrie, de la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, vor cânta cei de la Djabe (Ungaria) şi Beata Przybytek Quintet (Polonia).

Cu o diversitate impresionantă de trupe, chemate din toată Europa, şi stiluri, evenimentul, deşi la prima ediţie în această organizare, pare să fie cu mult în faţa unui alt festival cu tradiţie, care se desfăşoară la Bucureşti în aceeaşi perioadă.

Citit 3911 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2022 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.