A câştigat jumătate de milion de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Norocoasa din Italia: O româncă din Piano Lago, localitate în provincia Cosenza, Italia, a luat un bilet la gratta&vinci şi a câştigat cinci sute de mii de euro. Şocată, românca nu vedea ce scrie pe bilet, fiind convinsă că a câştigat doar 500 de euro.

Patronul hotelului Bruni din Piano Lago a trebuit să insiste puţin pentru a o face să înţeleagă că tocmai a cumpărat şi răzuit un bilet din seria „Il milionario” şi că aceea era ziua ei norocoasă. Tânăra trăieşte şi lucrează în zona industriala din Piano Lago.

Hotelul este foarte frecventat de rezidenţi, comercianţi şi de oamenii în trecere, pentru că este un punct de vânzare ţigări, are restaurant, fax, cartele telefonice.

Patronul hotelului a mai declarat că „fata deseori vine seara să cumpere ţigări şi cumpără câteodată şi un „gratta e vinci” pentru a-şi încerca norocul”. Şi, în cele din urmă, i-a mers bine. Un bilet de numai 5 euro i-a adus jumătatea de milion care îi va schimba viaţa.

* Comedii estivale la Budapesta: Miercuri, 4 august, ora 19.00, ICR din Budapesta oferă publicului cinefil filmul artistic românesc „Buletin de Bucureşti” (1982), în regia lui Virgil Calotescu.

* Expoziţie foto-documentară la Lisabona: Sub egida ICR Lisabona, marţi, 3 august, la orele 19:00, la Muzeul Naţional de Arheologie din capitala portugheză va avea loc vernisajul expoziţiei foto-documentare „Culorile timpului - Arta sinagogală în Moldova”, cuprinzând imagini realizate de tânărul artist fotograf Teodor Răileanu.

* Medalie de aur pentru actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru: În luna iulie, compania „PassePartout Dan Puric” a participat la Festivalul-Concurs Internaţional de Dramă şi Pantomimă de la Belgrad, Serbia. Piesa „Doi dintre noi” a reprezentat România, alăturându-se trupelor de actori din Serbia, Japonia, Elveţia, Croaţia, Ungaria şi Statele Unite ale Americii.

Scenariul şi regia piesei aparţine actorilor care o joacă, iar coregrafia este semnată de Lelia Marcu. Un spectacol de mişcare, sunet şi imagine, unde gestul uman se îmbină cu sensurile iubirii, cu istoria artelor şi a muzicii. Actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoeru, membrii ai companiei „PassePartout Dan Puric”, au primit medalia de aur la secţiunea Pantomimă, cu acest spectacol.

* Festival coral în Franţa: Corul „Codex Apulum” din Alba-Iulia participă în perioada 2 - 11 august la Festivalul coral internaţional „Choralies 2010”, din localitatea franceză Vaison-la-Romaine, din Provence.

Citit 1412 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.