Recomandări ale forţelor de ordine pentru Festivalul "Danube Rock Sound"

Recomandări ale forţelor de ordine pentru Festivalul "Danube Rock Sound"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De vineri, 16 septembrie, până duminică, 18 septembrie, pe Plaja ”Dunărea” din Galați răsună muzica rock, la Festivalul ”Danube Rock Sound”, un motiv de bucurie pentru toți fanii acestui gen de muzică.

Pentru asigurarea ordinii publice și prevenirea oricăror incidente, atât în interiorul Plajei ”Dunărea”, cât și în zona adiacentă și pe traseele de deplasare, în toate cele trei zile de festival au fost mobilizați peste 100 de jandarmi, aproximativ 60 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră și combatere a criminalității organizate, peste 60 de polițiști locali, 15 pompieri și 15 paramedici SMURD, lucrători antidrog și lucrători specializați împotriva traficului de persoane.

Forțele Ministerului Afacerilor Interne și ale Poliției Locale Galați vor fi constituite în echipe mobile și patrule, pregătite să intervină în orice situație.

Specialiștii antidrog vor desfășura activități pe linia prevenirii riscurilor asociate consumului de droguri și vor avea loc demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive asupra creierului, prin folosirea unor ochelari speciali care distorsionează realitatea.

La rândul lor, personalul specializat împotriva traficului de persoane va desfășura activități de prevenire referitoare la riscul recrutării în vederea exploatării sexuale, prin muncă și cerșetorie și vor distribui materiale de informare publică pe linia traficului de persoane.

Participanții la festival trebuie să știe că accesul în zona de desfășurare a festivalului se face începând cu ora 17:30, pe bază de bilet sau abonament. Accesul fiind interzis cu bagaje voluminoase, obiecte ascuțite, tăietoare sau înțepătoare, dar și cu substanțe cu efect psihotrop. Jandarmii recomandă pentru prevenirea incidentelor să nu vă implicați în conflicte, să nu conduceți sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și să respectați recomandările forțelor de ordine.

Totodată, adresați-vă jandarmilor sau polițiștilor din dispozitiv, dacă sesizați o faptă de competența acestora și apelați la medicii și paramedicii SMURD dacă aveți probleme medicale.

Citit 1589 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2022 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.