UPDATE. Anchete de circulație efectuate de recenzori și agenți rutieri. Șoferii sunt rugați să colaboreze

UPDATE. Anchete de circulație efectuate de recenzori și agenți rutieri. Șoferii sunt rugați să colaboreze
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a revenit cu un nou anunţ privind anchetele de circulație Origine — Destinație, care se vor desfăşura pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi, aflate în administrarea ei. "Din motive obiective și pentru desfășurarea acestor anchete în condiții optime, CNAIR  a luat decizia de a demara aceste anchete începând cu data de 28.09.2022", transmite instituţia.

 


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că în zilele de 21 septembrie, 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022 în intervalele orare 08,00 – 12,00 și 14,00 – 18,00, se vor desfășura anchetele de circulație Origine — Destinație, pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi, aflate în administrarea companiei.

„Vor fi echipaje mixte CNAIR - Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

• originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

• destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);

• scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);

• pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

• pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri”, transmite CNAIR.

„Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.

Precizăm că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Menționăm că informațiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus”, transmite CNAIR.

 

Citit 1636 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.