Serialul „Automutilare în Penitenciar”, episodul 3

Serialul „Automutilare în Penitenciar”, episodul 3
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La patru săptămâni după ce şi-a înfipt un cui în frunte un bărbat şi-a pironit încă unul, pe care l-a asortat cu o bucată de sârmă implantată în buze *

Accesoriile metalice neconvenţionale par să fie noua modă printre deţinuţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă de la Galaţi. După ce miercurea trecută un condamnat răzvrătit şi-a bătut un cui în creştetul capului şi şi-a cusut gura cu sârmă, la numai două zile alt coleg i-a urmat exemplul.

Vineri seară, Mihai Rădulescu a folosit aceleaşi mijloace de automutilare, refuzând iniţial să primească îngrijiri medicale. Până a doua zi, însă, durerea l-a convins să se lase tratat de medicii de la serviciul de Primire Urgenţe care i-au descătuşat gura şi i-au extras cuiul înfipt în osul craniului.

Isprava nu este prima de acest gen consemnată în dosarul medical al deţinutului. Cu patru săptămâni înainte, acesta mai făcuse o vizită la Urgenţe, după ce îşi pironise un cui în frunte. 

Mihai Rădulescu are 44 de ani şi este condamnat la 16 ani de închisoare pentru tentativă de omor. La fel ca şi celălalt tovarăş de detenţie şi acesta protestează împotriva condiţiilor din penitenciar, prin schingiuire şi greva foamei.

Cum s-ar zice, protestează pe propria-i piele… la drept vorbind. O întrebare ne macină totuşi: de unde atâtea cuie în Penitenciar?

Citit 1795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.