Gheorghe Dincă, acuzat de uciderea a două adolescente din Caracal, condamnat la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă, acuzat de uciderea a două adolescente din Caracal, condamnat la 30 de ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Gheorghe Dincă, acuzat de uciderea a două adolescente din Caracal - Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, a fost condamnat vineri la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. De asemenea, conform sentinței, Gheorghe Dincă este obligat la plata unor daune morale de peste 700.000 de euro către familiile celor două tinere. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Procesul în cazul Caracal s-a încheiat în prima instanță, la Tribunalul Olt, în luna iunie a acestui an, la trei ani de când adolescenta de 15 ani Alexandra Măceşanu a sunat la 112 anunțând că a fost răpită de pe stradă și a cerut ajutor. Dincă a fost judecat pentru răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu (15 ani) și a Luizei Melencu (18 ani). El a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Procurorii au susţinut că Gheorghe Dincă le-a luat cu mașina "la ocazie" pe cele două tinere, le-a dus la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-a ars corpurile într-un butoi metalic din curte.

Sentința de 30 de ani de închisoare este maximul de pedeapsă pe care Dincă îl putea primi, având în vedere vârsta sa înaintată (69 de ani). Gheorghe Dincă este încarcerat în prezent în Penitenciarul Craiova.

Citit 1690 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.