Un șofer drogat a fost împușcat de polițiști după ce a fugit de control

Un șofer drogat a fost împușcat de polițiști după ce a fugit de control
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Un incident soldat cu rănirea unui tânăr aflat sub influența substanțelor psihoactive a avut loc în cursul zilei de joi, 29 septembrie, în apropierea Tecuciului. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost urmărit de polițiștii care îl știau ca un ”recidivist” al șoselelor și care l-au reperat la volanul unei mașini, deși acesta avea dreptul de a conduce suspendat.

Totul s-a întâmplat pe DJ 251, între Tecuci și Vale Mărului, unde un echipaj de la Poliție Rutieră a încercat să opreacsă în trafic autoturismul condus cu viteză de tânărul pe care îl aveau în evidență cu permisul reținut după ce fusese prins conducând sub influența drogurilor. Șoferul nu doar că nu s-a conformat, dar a și fugit, mai întâi cu mașina, iar mai apoi pe jos, pe un câmp. A fost nevoie că polițiștii să facă uz de armă. 

”Polițiștii au făcut semnal de oprire autoturismului, dar bărbatul aflat la volan nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care au plecat în urmărirea acestuia. După câțiva kilometri, bărbatul a abandonat mașina la o stație PECO și împreună cu o altă persoană din autoturism au fugit pe câmp, în direcții diferite. Polițiștii au continuat urmărirea conducătorului auto pe jos, aproximativ un kilometru, l-au somat pe acesta să se oprească, executând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, după care au tras în direcția lui, rănindu-l la picioare”, a declarat cms. șef Gabriea Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Tânărul rănit a fost testat pe loc pentru a se verifica dacă se afla sub influența alcoolului sau a altor substanțe, rezultatul ieșind din nou pozitiv pentru canabis. El a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul de Urgență din Galați pentru investigații și îngrijiri medicale. Tot acolo îi vor fi prelevate și probe biologice pentru a se certifica faptul că a consumat substanțe interzise. Acum are un nou dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența substanțelor psihoactive, fiecare faptă fiind pedepsită, conform legii, cu închisoarea între 1 și 5 ani.

Citit 2547 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 12:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.