Mai puțin de 500 de ucraineni au trecut frontiera pe la noi

Mai puțin de 500 de ucraineni au trecut frontiera pe la noi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O scădere însemnată a numărului de ucraineni care ne-au trecut granița a fost înregistrată în ultimele 24 de ore, la Galați. În schimb, a crescut ușor numărul de permise de protecție solicitate și eliberate de autoritățile de la Imigrări.
Sub 500 de migranți ucraineni au trecut frontiera prin Galați, majoritatea venind prin punctul corespondent vămii de la Giurgiulești. Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 382 de persoane, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat în ţară 113 persoane. Astfel, 495 este numărul total de refugiați ajunși în ultimele 24 de ore în județul nostru, cu 129 mai puțini decât în intervalul precedent.
Ucrainenii nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 268 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil.
Doar o parte a ucrainenilor nou-veniți au mers în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, cei mai mulți continuându-și drumul. Astfel, joi, 29 septembrie, la blocul M11 erau 111 refugiați. La Baza "Siderurgistul" erau libere toate cele 150 de locuri, la fel ca și cele 30 de locuri disponibile la Centrul social comunitar Șendreni. La căminele studențești se aflau 57 de refugiați pe cele 592 de locuri disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 39 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 89 de locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.
În intervalul amintit, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 18 permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni, cu cinci mai multe decât în intervalul anterior. 


Citit 328 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.