Fonduri pentru prevenirea abandonului şcolar

Fonduri pentru prevenirea abandonului şcolar
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

47 de școli din judeţul Galaţi vor beneficia de granturi în cadrul Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Școlar - runda 1. Valoarea acestor granturi pentru județul Galați este de 32.693.821,48 lei, la care se adaugă TVA-ul aferent.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) are ca scop combaterea părăsirii timpurie a școlii și urmărește reducerea abandonului școlar cu minimum 25 la sută în unitățile de învățământ participante la program, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi în cadrul evaluărilor naționale și creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial. De asemenea, încurajează creșterea numărului absolvenților învățământului gimnazial la Evaluarea Națională.

Proiectele depuse de către unitățile de învățământ gălățene își propun atingerea acestor obiective prin programe de tip „Școală după școală”, activități remediale, activități de consiliere, excursii, ateliere de educație parentală, mediere, modernizarea spațiilor școlare, formarea cadrelor didactice, programe de tip „masă caldă”, activități de dezvoltare a climatului pozitiv în școală etc.

Cele 47 de şcoli se află în mare parte în mediul rural, dar sunt şi câteva din Tecuci şi Galaţi. 

Citit 418 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 07:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.