Distrugere prin explozie controlată a munițiilor

Distrugere prin explozie controlată a munițiilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Compartimentul Misiuni de Protecție Civilă și echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al  județului Galați au executat o ședință de distrugere prin explozie controlată a munițiilor rămase neexplodate, în poligonul neamenajat “Râpa Galbenă” din localitatea Braniștea. În acest context, au fost distruse nici mai mult, nici mai puțin de 19 elemente de muniție (o grenadă de mână ofensivă, patru grenade de mână defensive, șapte proiectile explozive cal. 100 mm, trei proiectile explozive cal. 130 mm, o mină antiblindat și trei alte elemente de muniție).
La această distrugere a fost folosită o cantitate de aproximativ 17 kg de TNT (Trinitrotoluen). Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor elemente de muniții.  
Reamintim, în acest context, că sunt interzise:

  • atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
  • lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
  • introducerea muniţiilor descoperite în foc;
  • demontarea focoaselor sau a altor părţi componente ale acestora;
  • jocul cu diferite muniţii neexplodate;
  • ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente;
  • comercializarea acestora prin centre de colectare a deșeurilor metalice sau în alte forme.

Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate au obligația de a anunța autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sau Poliţia, apelând numărul unic de urgență 112.

Citit 365 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 07:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.