Posesorii de fose septice trebuie să se înscrie în registrul de evidență

Posesorii de fose septice trebuie să se înscrie în registrul de evidență
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primăria municipiului Galați informează că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, persoanele fizice și juridice care dețin fose septice au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, conform H.G. nr. 714 din 26 mai 2022. Nerespectarea acestor dispoziții constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

"Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului (până la finalul lunii noiembrie 2022). Obligația se aplică atât pentru sistemele existente, cât și în cazul celor care sunt în curs de construire.

Pentru înscrierea în Registru este pus la dispoziție formularul aflat la adresa https://bit.ly/3SBO3Q6 sau pe site-ul www.primariagalati.ro.

Persoanele care nu utilizează mijloace electronice pot găsi formularul la sediul Primăriei municipiului Galați, din strada Domnească nr. 54.

După completare, formularele se vor depune la Registratura generală a municipiului Galați, pentru înregistrare, dovadă că s-au achitat de această obligație.

Citit 5897 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.