Posesorii de fose septice trebuie să se înscrie în registrul de evidență

Posesorii de fose septice trebuie să se înscrie în registrul de evidență
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primăria municipiului Galați informează că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, persoanele fizice și juridice care dețin fose septice au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, conform H.G. nr. 714 din 26 mai 2022. Nerespectarea acestor dispoziții constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

"Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului (până la finalul lunii noiembrie 2022). Obligația se aplică atât pentru sistemele existente, cât și în cazul celor care sunt în curs de construire.

Pentru înscrierea în Registru este pus la dispoziție formularul aflat la adresa https://bit.ly/3SBO3Q6 sau pe site-ul www.primariagalati.ro.

Persoanele care nu utilizează mijloace electronice pot găsi formularul la sediul Primăriei municipiului Galați, din strada Domnească nr. 54.

După completare, formularele se vor depune la Registratura generală a municipiului Galați, pentru înregistrare, dovadă că s-au achitat de această obligație.

Citit 5465 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

2 comentarii

 • postat de Danut
  Sâmbătă, 15 Octombrie 2022 16:58
  213.233.88.***
  Aia care au wc in fundul curtii se duc la wc-ul primariei sa isi faca nevoile, dupa ce se inscriu pe o lista de asteptare si platesc o taxa aferenta pentru fiecare utilizare. La aceasta se va adauga o taxa de carbon care se va scadea automat din cardul bancar sau se va adauga la abonamentul de telefon. Cine nu are telefon va primi unul gratis pe care il va plati in rate dar nu va putea sa il lase mostenire decat rudelor de gradul 1. Nu uitati si de taxa pe apa si sapun pe care va trebui sa o platiti daca vreti sa va spalati pe maini la cismeaua primariei. Daca nu vreti, nu conteaza. Oricum va fi o echipa de specialisti care va va pudra cu DTt sau, daca sunteti cetatean model, cu tuica de prune. E bine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 05 Octombrie 2022 07:50
  5.13.140.***
  Dar cei care au W.C. - ul in fundul curtii ce fac ?
  0
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.