Sancțiuni: covrigei cu viermi, comercializați la Carrefour

Sancțiuni: covrigei cu viermi, comercializați la Carrefour
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În urma unei reclamaţii a unui consumator făcută simultan, atât la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați, cât și la cotidianul nostru, în data de 12 octombrie, în care se care preciza achiziționarea, de la magazinul Carrefour din cadrul Shopping City Mall Galați, unei pungi de covrigei cu viermi, comisarii CJPC au desfășurat o acțiune de verificare atât la vânzător, cât şi la producătorul Master Icy Cream SRL.

Ca urmare a verificării, au fost aplicate trei amenzi contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei, două avertismente, precum și măsuri complementare de oprire definitivă de la comercializare a circa 400 kg de materii prime şi produse finite neconforme. Totodată, a fost făcută propunerea de oprire temporară a fabricației pe o perioadă de până la șase luni.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii gălățeni în timpul controalelor se referă la comercializarea a două loturi de covrigei (din luna august 2022), cu data durabilităţii minimale 1 februarie, respectiv 22 februarie 2023, la care s-a constatat prezenţa viermilor. În plus, au fost utilizate, la producţia covrigilor, spaţii necorespunzătoare, neigienizate, precum şi materii prime cu data limită de consum depăşită sau depozitate la temperaturi mai mari decât cele recomandate de producător. La toate acestea, se adaugă practici comerciale incorecte prin neînscrierea, în lista de ingrediente, a aditivilor utilizaţi, utilizarea sării neiodate în procesul de fabricaţie al covrigilor și nerespectarea fluxului de fabricaţie.

Citit 2282 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2022 11:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.