Educație în științe și tehnologie, cu ajutorul activităților practice

Educație în științe și tehnologie, cu ajutorul activităților practice
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fundația GFG și Rewise Learning au lansat oficial programul de educație STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) pentru elevii din clasa de învățământ dual de la Liceul Tehnologic "Paul Dimo".

Programul educațional, lansat la clubul Liberty Galați, se bazează pe o serie de activități practice, captivante, special concepute pentru a stârni interesul elevilor pentru materiile avute în vedere. De exemplu, tinerii au primit provocarea de a proiecta și construi mașini cu care au concurat între ei, exercițiu care le-a permis să își dezvolte abilități elementare de inginerie electrică, precum și abilități de a rezolva probleme și de a lucra în echipă. Echipele cu cele mai rapide mașini au primit trofee în semn de recunoaștere a succesului.

O atenție specială va fi acordată și conștientizării protejării mediului, mai ales că, prin strategia Greensteel, Combinatul Liberty Galați are obiective ambițioase privind atingerea neutralității în ceea ce privește emisiile de carbon.

În cadrul programului de învățare duală, Fundația GFG și Rewise Learning dezvoltă un program de educare care oferă certificare în Marea Britanie. Întregul program a fost conceput pentru a încuraja elevii să se dezvolte în domeniile STEM și pentru a-i inspira să devină noua generație de ingineri și electricieni.

“Rewise Learning este onorat să creeze un program personalizat de educare pentru elevii români, ce va completa programul de învățământ dual de la Liceul «Paul Dimo». Prima fază a programului se va axa pe dezvoltarea personală, încrederea în sine și problematica de mediu. Studenții vor participa timp de o săptămână la activități practice și vor explora subiecte precum preocuparea pentru mediul înconjurător, net-zero și transformarea industriei oțelului prin introducerea noilor tehnologii ecologice care vor îmbunătăți calitatea mediului și vor revoluționa procesul de producție a oțelului”, a declarat Nathan John, fondator și Managing Director al Rewise Learning Ltd.

La rândul ei, Georgina Crumpton, General Manager GFG Alliance & GFG Foundation, a declarat că programul educațional va contribui la pregătirea tinerilor pentru oportunitățile de carieră din viitor. ”Împreună cu specialiștii Liberty Galați și prin investițiile în generația următoare, susținem electricienii și inginerii de mâine, precum și comunitatea locală. Proiectul elaborat cu Rewise extinde programul de învățare în sistem dual și îmbunătățește munca în echipă, capacitatea de rezolvare a problemelor, încrederea de sine și capacitatea de comunicare”, a arătat reprezentantul GFG Alliance.

Cei 21 de studenți din clasa de învățământ dual de la Liceul Tehnologic ”Paul Dimo” sunt susținuți de Fundația GFG și de Liberty Galați cu burse lunare și programe educative personalizate. Sistemul de învățământ dual îmbină cunoștințele teoretice predate de profesori cu activitățile practice realizate cu ajutorul mentorilor din Combinatul Liberty Galați. Pe parcursul stagiilor de practică, elevii vor studia într-un atelier special pregătit pentru ei și vor primi echipamente de lucru și de protecție, compania asigurând transportul și masa de prânz.

Citit 608 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2022 08:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.