Ipocrizie: Impozit de 9 lei pentru o mașină de peste 100.000 de euro

Ipocrizie: Impozit de 9 lei pentru o mașină de peste 100.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

”Noi suntem în păcatul ăsta: ne uităm doar la câte un subiect. A venit FMI, a vorbit de impozite pe clădiri. Păi, impozitul pe autoturisme, începând din 2019, aduce la buget mai mult decât impozitul pe terenuri”, a declarat, marți, avocatul Gabriel Biriș. „În contextul ăsta, câți dintre dvs. știți că pentru mașini noi de peste 100.000 de euro impozitul e 9 lei? 9 lei pe an! De ce? Ipocrizie!”, a spus el, într-o conferință organizată de cursdeguvernare.

Potrivit lui Biriș, în Codul fiscal scrie că pentru mașinile hibrid, consiliile locale reduc impozitul cu minim 50%, iar în București au fost reduse cu 95%. 
„Dau un exemplu. Motor – 4 litri, 600 de cai plus un motoraș de 14 cai: redus 95%. Mașini super sport cu motoare foarte puternice cu un motoraș de 14 cai: redus 95%”, a afirmat Biriș, citat de Hotnews.ro. Altfel, pentru o mașină de 80 de cai putere, exclusiv pe combustibil, în București impozitul anual este în jurul a 200 lei.
Citit 1907 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2022 13:43

3 comentarii

 • postat de Cristi
  Miercuri, 19 Octombrie 2022 21:10
  5.13.204.***
  Auziti, domnilor gânditori și extrem de."legaliști", dacă cifrele date de cetățeanul ăla sunt exacte, sau au cat de cat un pic de adevăr în ele, mașina aia cu motor de 600 de cai, are minim 1,5 tone. Daca are motor electric de 14 cai, înseamnă ca toată mașina sa fie o mare baterie. Altfel aia nu are cum sa mearga electric mai mult de 100m și ăia la vale. Deci unde mai este ideea de hibrid și consum mic în oraș ? Motorul de 4 litri este motor de autostradă, nu de oraș. Ăla care își ia mașina cu motor de 4 litri, nu și-l ia sa mearga cu el cum merge un Logan de 1.4. O hibrida adevărată consuma 4-5-6 litri la suta de km in oraș. Din cantitatea aia de benzina arsa, nu are cum sa rezulte o cantitate prea mare de noxe. Aia e ideea adevărată de hibrida. Un motor de 4 litri nu are cum niciodată să consume atâta in oraș.

  Așadar, cu riscul să-mi săriți in cap, da, asta e o ipocrizie. Asta e o portiță găsită de producători, să iasă că păduchele in frunte cu o mașină, chipurile hibrida, când acel producător de fapt face mașini foarte puternice de când lumea și ar cam trebui sa se alinieze și ei noilor tendințe.

  Dar, înainte să-mi săriți in cap, atenție, nu am menționat nimic până acum de prețul mașinii.

  Dar nu trebuie sa ne miram, anomalii de-astea mai sunt, vezi exemplul mild-hybrid, cred că cea mai mare țeapă inventata vreodată, dată atât cumpărătorilor, cat și statului și cadrului legislativ.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Maria
  Miercuri, 19 Octombrie 2022 09:27
  80.24.237.***
  Acest domn umbla putin la subconstient si vrea sa ne manipuleze spunand de fapt ca daca-ti permiti sa-ti cumperi o masina de 100 000 de euro atunci trebuie sa si platesti impozitul ca atare.
  Conform gandirii dumnealui impozitul ar trebui sa fie calculat in functie de valoarea masinii, caii putere si capacitatea motorului.
  Ori situatia nu sta asa. Impozitul se calculeaza in functie de norma de poluare. O masina hibrid (indiferent de motorul principal pe care-l are) sau electrica nu poate plati acelasi impozit cu o masina normala.
  El spune "Altfel, pentru o mașină de 80 de cai putere, exclusiv pe combustibil, în București impozitul anual este în jurul a 200 lei." Da, dar aceasta masina poate fi Euro 2 sau chiar mai inainte de norma Euro si nivelul de poluare este diferit fata de Euro 6.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gabriel
  Marți, 18 Octombrie 2022 20:57
  79.116.135.***
  Si ce te surprinde domnul meu, dumneata valorezi cât a costat mașina sau norma de poluare?
  Asta este legea, dacă poate circula mai mult de 80 km cu baterie, deci doar electric, este o mașina hibrid, chiar dacă motorul principal este unul termic. Asta înseamnă un impozit foarte redus, o reducere la plata parcării șamd. S-a calculat ca in oraș aceste mașini sa circule electric pentru a elimina gazele.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.