Energia solară, captată în pavajul Grădinii Botanice

Energia solară, captată în pavajul Grădinii Botanice
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați pregătește un proiect ce urmează a fi depus spre finanțare cu fonduri europene, în cadrul noului Program Operațional Regional (POR) 2021-2027. Întreaga investiție presupune ample lucrări de modernizare a Grădinii Botanice, amenajarea unor spații verzi pentru desfășurarea de activități educaționale în domeniul mediului și retehnologizarea Planetariului.

“Vom moderniza întreaga Grădină Botanică, de la spațiile verzi și alei, la mobilier urban și iluminat. Ca un element cu totul și cu totul deosebit și cred că pentru prima oară în țară, vom monta, pe o parte din aleile principale ale grădinii, pavaj prin care vom capta energia solară, ce va fi transformată în electricitate și va fi utilizată pentru iluminat și pentru funcționarea diverselor rețele ce deservesc Grădina Botanică. Mai mult, vom crea arii tematice în spațiul verde, astfel încât să putem organiza diverse activități educaționale și non-formale pentru copii, tineri și persoane cu dizabilități. De asemenea, vom dota cu tehnologie de ultimă generație Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii <Răsvan Angheluță>”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ.  

În acest moment, se lucrează la realizarea documentației tehnice, în funcție de care va fi stabilită și valoarea acestei investiții.

Citit 1275 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.