UPDATE/Elev de 13 ani înjunghiat de un coleg mai mare. Agresorul avea cuțitul la școală „din greșeală”

UPDATE/Elev de 13 ani înjunghiat de un coleg mai mare. Agresorul avea cuțitul la școală „din greșeală”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un elev în vârstă de 13 ani a ajuns la spital în urma unui conflict în care a fost atacat cu un cuțit de colegul său cu doar un an mai mare, în timpul unei pauze la școală.

Evenimentul, care s-ar fi putut sfârși tragic, a avut loc la o școală din comuna Movileni, pe timpul unei pauze dintre cursuri în care elevii s-ar fi certat.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci care au stabilit că, în jurul orei 10,50, în pauza dintre orele de curs, a izbucnit un conflict spontan între doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a și a VIII-a, ambii cu domiciliile în comuna Movileni. Se pare că în timpul conflictului, elevul de 14 ani a scos din buzunarul pantalonilor un briceag, cu o lungime de 13 cm,  pe care îl avea la el la școală ”din greșeală” după cum a declarat chiar el. Băiatul și-a lovit colegul de 13 ani, cu briceagul în zona abdomenului și a mâinii, provocându-i răni. Însă acesta a declarat pentru Pro Lider FM că elevul de 13 ani ar fi iscat conflictul și ar fi ”sărit la bătaie”. Copilul rănit a fost transportat către mama sa la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar, la scurt timp, a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan" Galați, unde a rămas internat. 

 

Școala nu are detalii în acest caz

Deși conflictul care s-a soldat cu rănirea elevului a avut loc în unitatea de învățământ din Movileni, reprezentanții unității nu au avut detalii despre incidentul șocant. În urma unui apel telefonic din partea ziarului ”Viața liberă” aceștia au declarat că nu știu ce s-a întâmplat și că nu au detalii despre acest caz. Primarul din Movileni, Marian Moisă, ne-a declarat că agresorul era un copil cuminte care până ieri nu a avut niciodată ieșiri violente, ba dimpotrivă, a manifestat un comportament exemplar. Primarul ne-a mărturisit că a avut o discuție, atât cu elevul de 14 ani, cât și cu părinții acestuia, care sunt șocați de isprava copilului. În cadrul discuției, elevul ar fi mărturisit că nu știe ce s-a întâmplat cu el, își regretă greșeala și nu va mai fi niciodată protagonistul unui astfel de episod, înțelegând gravitatea situației. Totodată primarul comunei ne-a menționat că băiatul provine dintr-o familie de oameni muncitori și liniștiți, care nu au avut niciodată probleme cu legea.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe însă, în cursul zilei, a fost schimbată încadrarea juridică în tentativă de omor, astfel că cercetările vor fi preluate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

-----------------------------------------

Un elev din județul Galați, în vârstă de 13 ani, și-a înjunghiat, marți, un coleg cu un an mai mic, în urma unui conflict izbucnit între ei în pauză. Totul s-a petrecut marți dimineață, la Școala Gimnazială din Movileni. Poliția a fost chemată, prin 112, de directorul școlii, iar victima, un băiat de 13 ani, a ajuns la spital, cu răni la abdomen și antebraț.

„Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci care au ajuns în scurt timp la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și au stabilit faptul că, în jurul orei 10,50, în pauza dintre orele de curs, a izbucnit un conflict spontan între doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a și a VIII-a, ambii cu domiciliile în comuna Movileni”, a transmis IPJ Galați. În timpul conflictului dintre cei doi, elevul de 14 ani ar fi scos un briceag și l-ar fi înjunghiat pe celălalt copil de mai multe ori în abdomen și în antebraț.

Copilul de 13 ani a fost a fost transportat la Spitalul de Copii din Galați, unde a rămas internat pentru a primi îngrijiri medicale. În cauză a fost constituit dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Dacă încadrarea faptei va fi schimbată, în tentativă la infracțiunea de omor, dosarul va fi preluat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați

Citit 3525 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 13:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.