A murit Jean Marc Burneau, singurul francez stabilit la Tecuci

A murit Jean Marc Burneau, singurul francez stabilit la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Jean Marc Burneau, singurul francez stabilit la Tecuci după anul 1990, a încetat din viață.

Acesta a sosit din Franța la Tecuci în 1996, ca reprezentant al Asociației ”La răscruce de drumuri”. S-a implicat activ în nenumărate acțiuni de ajutor umanitar, mai ales în zona comunei Munteni. Prin intermediul asociației franceze și al lui Jean Marc Burneau, persoane fără adăpost au beneficiat de case, altele au beneficiat de medicamente și chiar de tratamente medicale de specialitate în Franța, în condițiile în care sistemul medical românesc nu le mai dădea nicio șansă.

Jean Marc Burneau a fost pasionat definitiv de România și de oamenii ei, alături de care a decis să rămână până în ultima zi a vieții sale. Francezul a fost căsătorit cu o tecuceancă, cu care are un copil.

Prezent ca invitat special în emisiunea "Atenție Maximă" de la Radio Tecuci, Jean Marc a fost sarcastic la adresa metehnelor noastre românești, dar în același timp extrem de sensibil la problemele semenilor noștri și foarte aplicat în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor de fraternitate româno-franceze.

A plecat din viață prematur, în urma unei boli necruțătoare. A fost înmormântat duminică, 13 noiembrie, în Cimitirul "Eternitatea" din Tecuci! Slujba religioasă a fost oficiată în comun de un preot ortodox și unul catolic.

Ambasada Franței la București a transmis, prin dl Christian Lemaitre, consilier pentru francezii din străinătate, un mesaj de condoleanțe în care se precizează: "O veste foarte dureroasă în legătură cu moartea unui prieten și compatriot francez în România. În calitate de consilier al francezilor din străinătate, transmit condoleanțe doamnei Cristina Burneau și familiei sale. Să se odihnească în pace!"

 

Citit 1437 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2022 11:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.