Elevii de la CNMK, în vizită pe „șantierul” unui cotidian

Elevii de la CNMK, în vizită pe „șantierul” unui cotidian
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Viitorii absolvenți ai profilului Filologie - intensiv engleză de la Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu" au avut ocazia să descopere tainele profesiei de jurnalist și "șantierul" unui cotidian.

Elevii din clasa a XII-a A, împreună cu profesoara coordonatoare Vali Crăciun, au vizitat sediul cotidianului "Viața liberă", luni, 21 noiembrie 2022, curioși să vadă cum lucrează membrii echipei noastre. Liceenii din an terminal au avut șansa să vadă cum se naște o știre, prin ce procese tehnice trece un articol, cum ia ființă o viitoare pagină de ziar, aflând și multe alte informații legate de meseria de jurnalist.

Tinerii au avut astfel ocazia să afle cum se face un ziar, începând cu tehnoredactarea și terminând cu distribuirea lui în toate chioșcurile din Galați, pentru a ajunge, astfel, la cititori, dar şi să vadă cum se alimentează, în timp real, site-ul ziarului cu ştiri de ultimă oră.

În plus, elevii au putut sta de vorbă cu membri şi coordonatori ai echipei "Vieții libere", unii dintre ei împărtășindu-le convingerile și planurile lor legate de jurnalism.

Citit 1863 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.