Consiliul Național al Elevilor, față-n față cu ministrul Educației

Consiliul Național al Elevilor, față-n față cu ministrul Educației
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Elevilor a fost invitat recent în Senatul României, pentru a purta un dialog cu ministrul Educației, Ligia Deca, discuţie în cadrul căreia a prezentat situațiile problematice apărute în școli și licee pe parcursul anului școlar. Unul dintre cele mai dezbătute subiecte a fost Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivel Național (RISEN).

   Din județul Galaţi, a fost prezent la Senat președintele interimar al structurii județene a elevilor, Istrate Timotei.

Liderul Consiliul Elevilor la nivel național, Robert Avram, a insistat asupra tuturor problemelor apărute în școlile și liceele din România. Printre cele mai discutate au fost absențele puse pe nedrept de către profesori.     Ministrul Educației a explicat că "absența nu ar trebui să constituie un instrument punitiv al profesorului". Totodată, Ligia Deca a declarat că a examinat Raportul privind Implementarea Statutului Elevului 2022, spunând că a observat mai multe probleme privind respectarea acestuia. "Jumătate dintre elevii care au luat parte la consultare, și nu au fost deloc puțini, spun că, deși au fost prezenți la orele de curs, au fost sancționați cel puțin o dată cu absență de către profesor, aceasta din urmă fiind folosită ca mijloc de coerciție în sala de curs. Aș dori să subliniez că absența la oră nu este și nu ar trebui să fie mijloc de coerciție sau de pedeapsă", a spus Ligia Deca.

   Ministrul consideră că "avem de lucrat cu anumite mentalități, dar probabil trebuie să-i ascultăm și pe profesori, pentru a înțelege de ce se simt forțați să recurgă la astfel de metode".

   Ministrul a mai precizat că va lua în considerare toate propunerile făcute de Consiliul Elevilor, inclusiv modificările aduse la nivelul noii legi a Educației, aflată în continuare în lucru. "Promit ca toate recomandările din Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivel național să intre în atenția noastră și să fie discutate inclusiv pentru noul pachet legislativ", a mai spus Ligia Deca.

Citit 686 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.