Peste o sută de refugiați au cerut protecția statului român

Peste o sută de refugiați au cerut protecția statului român
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru a doua zi consecutiv, peste o sută de persoane fugite din calea războiului din Ucraina au obținut permise de protecție care să le asigure nu doar șederea temporară, dar și un minim de drepturi în România.

În privința intrărilor în țară, Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 397 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit în ţară 163 de ucraineni. Astfel, 560 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore monitorizate, cu 45 mai mulți decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 267 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați.

Ucrainenii au mers în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit. Astfel, vineri, 9 decembrie, la blocul M11 erau 103 refugiați. La Baza "Siderurgistul" erau libere toate locurile disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 26 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 113 locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 103 permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Citit 940 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2022 21:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.