Vine toamna

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zile în Basarabia: În perioada 31 august - 2 septembrie, dincolo de Prut va avea loc o serie de evenimente culturale menite să marcheze Ziua Limbii Române în Basarabia. Evenimentele sunt organizate de ICR, în parteneriat cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti.

* Cursuri la şcoala de religie: Biserica ortodoxă română „Sfânta Maria” din localitatea americana Dacula va începe pe data de 5 septembrie cursurile şcolii sale de religie, astfel ca în luna august se derulează întâlniri cu comitetul părinţilor şi cu învăţătoarele care vor preda religia anul acesta.

* Sărbătoare la Toronto: O noua ediţie a Sărbătorii Românilor la Toronto se va derula sâmbăta, 11 septembrie, în Mel Lastman Square. Este o manifestare a întregii comunităţi româneşti din zona metropolitană a oraşului Toronto şi se înscrie în contextul multi-culturalismului ce caracterizează Canada. Manifestarea a fost inaugurată la iniţiativa preotului Ioan Bunea de la biserica „Sf. Gheorghe”, în septembrie 2004.

* Festival în Portland: Parohia ortodoxă română „Sfânta Maria” din Portland, statul american Oregon, va organiza în zilele de 4 si 5 septembrie ediţia 2010 a festivalului Toamna Românească, Românii vor putea să se bucure de un program alcătuit din dansuri şi muzică românească, însoţite de preparate culinare tradiţionale, prezentarea istoriei şi culturii româneşti, prezentarea bisericii şi a creştinismului ortodox, jocuri pentru cei mici, tombolă şi multe alte surprize.

* Artişti vizuali români, invitaţi să se înscrie în concurs: Asociaţia Culturală MoCA (Modern Contemporary Art), în colaborare cu Studio Arte Laguna, organizează cea de-a V-a ediţie a Premiului Internaţional “Arte Laguna” care are ca scop promovarea şi valorizarea artelor vizuale contemporane. Premiul, oferit de primăria din Torino, Italia, este deschis tuturor artiştilor, fără limită de vârstă, sex, naţionalitate. Fiecare poate participa cu una sau două lucrări, chiar la mai multe secţiuni.

* Strângere de fonduri în California: Reuniunea Doamnelor de la biserica ortodoxă română "Înălţarea Domnului" din Hayward, California, organizează sâmbătă, 4 septembrie, începând cu ora 19,00, în sala de festivităţi a bisericii, o seară specială de strângere de fonduri, intitulată „Rapsodiile Toamnei”.

* Danezii şi românii: Asociaţia româno-daneză din Aalborg va organiza sâmbătă, 18 septembrie, o zi românească la Trekanten. În program, un moment cu scriitoare românca Delfina Crăciun Christensen, stabilită în Danemarca, degustări de vinuri româneşti, atmosferă şi muzică românească.

Citit 806 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.