Bolta „Catedralei Siderurgiștilor” a fost pictată integral

Bolta „Catedralei Siderurgiștilor” a fost pictată integral
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Bolta bisericii de pe platforma Combinatului Siderurgic a fost pictată integral, informează Liberty Galați

Începute în luna iulie 2022, lucrările de pictură la biserica "Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Nicolae" acoperă 85 de metri pătrați, incluzând pronaosul bisericii în zona boltei, în zona timpanului cafas și a arcului din zona naos - pronaos.

Lucrarea, pictată în stil bizantin, îl ilustrează pe Sfântul Apostol Andrei în diferite scene biblice, acesta fiind ocrotitorul "Catedralei Siderurgiștilor" și al comunității gălățene.

"Susținută de Liberty Galați și Fundația GFG, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte și cu Primăria Municipiului Galați, lucrarea a fost realizată de pictorul Alexandru Cont, folosind o tehnică specială de frescă, cu ajutorul materialelor minerale care se integrează în peretele pe care sunt aplicate și asigură rezistența în timp până la câteva sute de ani", se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

"Biserica «Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Nicolae», cunoscută sub numele de «Catedrala Siderurgiștilor», este prezentă de 20 de ani pe platforma siderurgică, timp în care a desfășurat numeroase activități sociale și filantropice. Anul trecut am continuat amplul proiect de pictură interioară a bisericii și am reușit să pictăm 40 la sută din totalul suprafeței din pronaos. Lucrările vor fi reluate în primăvara acestui an, atunci când condițiile climatice vor permite", a arătat părintele Tiberiu Chiriluță.

La rândul său, Ajay Aggarwal, preşedintele Liberty Steel Group Europa şi președintele Consiliului de Administrație al Liberty Galați, a declarat: "Susținem cu bucurie eforturile Arhiepiscopiei Dunării de Jos de a crea un spațiu de reculegere emoțională și spirituală pe platforma noastră industrială, de care pot beneficia atât siderurgiștii noștri, cât și enoriașii din zonă. Vom continua să susținem aceste lucrări în 2023, care sperăm că va fi un an de pace și bucurie."

Pictarea Bisericii "Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Nicolae" face parte dintr-un program mai amplu de implicare în comunitate a Liberty Galați și Fundației GFG, care include proiecte sociale, de educație și filantropice.

Citit 1901 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 02:43

6 comentarii

  • postat de George
    Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 19:55
    82.176.202.***
    Regim democratic = STADIOANE SI BISERICI
    0
    0
  • postat de ,,Guptișor
    Marți, 10 Ianuarie 2023 08:37
    95.76.59.***
    Acum liderii de sindicat (dacă mai există) au unde să se roage, să nu se închidă combinatul.
    Gupta fie cu voi fiilor!
    0
    0
  • postat de ICTosca
    Marți, 10 Ianuarie 2023 08:16
    5.13.199.***
    Maaaaama ce de aripi si aripioare...Te simti ca intr-un pet shop, raionul zburatoare ( "Fudulii pe moațe" - cum ar spune un celebru personaj al romanelor lui Sven Hassel )
    0
    0
  • postat de Hai sa ne banalizam ...
    Marți, 10 Ianuarie 2023 06:05
    108.245.201.***
    Combinatul in curand va disparea la ...fier vechi . Nu inteleg ce rost are o biserica in locatia aia ??!!! Faceti una mica si la centrul de ecarisaj , una la ecosal , una la transurb ca injura soferii tare si tre sa se roage sa fie iertati , una politia coumnitara ca e plin de pacatosi ... s.a. ..
    0
    0
  • postat de marr
    Luni, 09 Ianuarie 2023 22:20
    86.124.201.***
    ".... și asigură rezistența în timp până la câteva sute de ani " - dar oare , la felul cum evolueaza , oare Romania va mai fi/exista peste 'Sute de ani' ?
    0
    0
  • postat de Cristi
    Luni, 09 Ianuarie 2023 11:35
    86.34.187.***
    Conducerea combinatului demoleaza fara incetare si opresc productia, in acelasi timp vopsesc biserici, parca e specific poporului roman nu? Ce ne mai trebuie paine pe masa, bani de taxe si facturi daca spiritual avem sufletul incarcat!?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.