Aniversarea marelui poet Mihai Eminescu, la Galați, de Ziua Culturii Naţionale (FOTO și VIDEO)

Aniversarea marelui poet Mihai Eminescu, la Galați, de Ziua Culturii Naţionale (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

”Ziua Culturii Naționale” a fost sărbătorită astăzi, 15 ianuarie, chiar de ziua ”Luceafărului poeziei românești”, Mihai Eminescu,  în parcul gălățean care îi poartă numele.

Gălățenii s-au adunat cu mic, cu mare, începând cu ora 10,30, la statuia poetului care ne-a lăsat în amintire pentru totdeauna cele mai sensibile și îndrăgite versuri. Cu flori și cu drapelul României în mâini, gălățenii au venit la evenimentul festiv organizat de "Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați și Consiliul Județean Galați, alături de Primăria Municipiului Galați, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Direcția Județeană pentru Cultură, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Sud-Est, Societatea Scriitorilor „Costache Negri”, Cenaclul „Noduri și Semne” și Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. 

Evenimentul a debutat cu un moment special susținut de Fanfara „Valurile Dunării”, copiii fiind cei mai încântați de prilejul de a flutura stegulețele pe care le țineau strâns în mână. Odată încheiat momentul muzical, directorul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, Corina Emanuela Dobre, a ținut un discurs în memoria marelui poet, reamintindu-le celor prezenţi că statuia din Galați a fost primul asemenea monument realizat în cinstea poetului, ulterior prezentând invitații care au adus, rând pe rând, un omagiu personalizat lui Mihai Eminescu. Scriitorii Florina Zaharia, Sterian Vicol, Ion Zimbru, Victor Cilincă, Gelu Ciorici-Șipote, Violeta Craiu, Luminița Potîrniche, Angela Baciu, Alina Beatrice Cheșcă, Daniela Gumann, Mioara Baciu, Dan Vîță, Marin Mârza, Constantin Oancă, Săndel Stamate, A.G. Secară, Dumitru Marian şi Sebastian Golomoz au recitat atât opere proprii, cât și versuri eminesciene, aducând în atenția publiclui prezent importanța pe care Eminescu a avut-o în poezia românească. Evenimentul a fost presărat și de momente create de micuți care au recitat poezii scrise de Mihai Eminescu, unele versuri fiind chiar cântate, spre deliciul publicului prezent.

Citit 2645 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2023 14:49

3 comentarii

  • postat de Galatean
    Luni, 16 Ianuarie 2023 07:43
    89.137.226.***
    Totul a fost anemic, de prost gust din partea autoritatilor lipsa, lipsit de interes.

    Exact comportamentul fata de orasul asta care traieste doar prin propria respiratie.
    0
    0
  • postat de Raul
    Duminică, 15 Ianuarie 2023 21:04
    5.13.156.***
    În aceasta seara spectacolul dedicat marelui poet a umplut sala. Cu spectatori și în picioare, la teatrul muzical Nae Leonard. Oare nu ar fi nevoie de o sala polivalenta în partea asta de țară? Ar trebui construita, este nevoie. Autoritățile, cei cu putere de decizie, inclusiv cei din conducerea bi
    0
    0
  • postat de Chirila Mariana
    Duminică, 15 Ianuarie 2023 15:25
    5.13.206.***
    La aniversarea lui Eminescu, fanfara nu este în stare decât să cânte muzică americana? Sunt atâtea versuri pe muzică. Nu puteau invata instrumentiștii să interpreteze acele melodii?Ce educație facem noii generații?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.