Daniel, eroul din Ancona

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Daniel Alin Bordea, 20 ani neîmpliniţi, aflat de 7 ani la Ancona, a devenit erou peste noapte, după ce a dat un ajutor esenţial poliţiei pentru prinderea unui hoţ.

Pe 13 august, Daniel, barman la Ancona, a fost martor la o spargere la un magazin Stefanel din localitate, la mică distanţă de barul unde lucra. După ce hoţul a ieşit, Daniel l-a urmărit şi l-a filmat cu telefonul celular de-a lungul mai multor străzi. Filmul l-a arătat poliţiştilor, care l-au arestat la scurt timp pe hoţ, Daniele Mancinelli, un italian de 45 ani din Ancona.

Pentru acest gest, pe 20 august, chestorul Giorgio Iacobone i-a mulţumit public, înmânându-i şi un premiu. „De obicei - a spus ironic chestorul - avem un raport diferit cu românii care deseori sunt autori de infracţiuni în oraş.  Dar de data aceasta s-a întâmplat invers. Un român ne-a permis să arestăm un hoţ, italian. Sunt mândru de comportamentul lui şi de aceea am decis să-i ofer o recunoaştere”.

Daniel a primit o plachetă, o scrisoare de mulţumiri şi 100 euro pe care chestorul a dorit să-i dea românului din propriul său buzunar.

”Voiam să mă fac poliţist - a declarat Daniel pentru Il Resto del Carlino - Am simţit că e de datoria mea. Nu mi-a fost frică, din contra, dacă voi mai avea ocazia, voi face la fel. Treceam pe acolo şi am observat că vitrina magazinului era spartă. L-am aşteptat pe hoţ afară în ploaie, apoi când a ieşit l-am urmărit, l-am filmat şi am chemat poliţia."

La premiere a fost prezentă şi titulara magazinului Stefanel, Elisabetta Canazza: „A fost foarte curajos şi îi mulţumesc din inimă. Este important că a fost reţinut responsabilul”.

Citit 1085 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.