Arme ucrainene, pe val de Dunăre

Arme ucrainene, pe val de Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un membru al echipajului de pe o navă sub pavilion ucrainean a fost găsit de poliţişti înarmat ca pentru război * 

Apă, pâine, dulciuri, arme…

O navă sub pavilion ucrainean, care se deplasa pe ruta Izmail (Ucraina)-Ruse (Bulgaria)-Linz (Austria), a vrut să intre în România luni după-amiază, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Port.

Vameşii şi poliţiştii de frontieră au fost găsit în cabina ucraineanului Mykola M., 45 de ani, membru al echipajului, 91 de pachete de ţigări de diferite mărci, timbrate în Ucraina, precum şi trei arme neletale: două pistoale cu bile şi un pistol-tip, cu gaze.

Armele aveau mărcile Ekol Viper 2,5, Blow Compact, Baikail MP-654K, bunurile nefiind declarate în actul proviziilor de bord ale navei.

Contrabandă „înecată” la timp

Proprietarul bunurilor a fost amendat cu suma de 10.000 de lei, pentru încălcarea legislaţiei vamale cu privire la declararea bunurilor, iar ţigările în valoare de 225 de euro, au fost confiscate de către Vamă.

În ceea ce priveşte armele descoperite la bordul navei – în valoare de circa 750 de euro -, acestea au fost predate Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră i-au făcut lui Mykola dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Citit 1034 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.