Agenţia locală de mediu dispare

Agenţia locală de mediu dispare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia locală de mediu este la un pas de desfiinţare, după ce, miercuri, Ministerul Mediului şi Pădurilor a emis o hotărâre referitoare la reorganizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Decizia respectivă impune ca în judeţele unde deja funcţionează agenţii regionale pentru protecţia mediului să fie desfiinţate cele judeţene, iar acţiunile să fie comasate.

Contactată telefonic, directoarea agenţiei locale din Galaţi, Geanina Hanţă (FOTO), a confirmat faptul că a recepţionat pe sistemul intern de comunicaţii un mesaj oficial referitor la aceste modificări, dar că până acum nu a fost stabilit clar modul în care va fi aplicată hotărârea respectivă.

„Am primit acest mesaj, însă aşteptăm publicarea hotărârii în Monitorul Oficial şi apariţia normelor de aplicare pentru a putea şti ce decizii se impun”, ne-a spus Hanţă.

Trebuie spus că, pe lângă Galaţi, în aceeaşi situaţie se află şi judeţele Bacău, Argeş, Dolj, Timiş, Cluj, Sibiu, Bucureşti.

Ministerul şi-a motivat decizia precizând că după comasarea agenţiilor prin absorbţie şi preluarea agenţiilor judeţene de către cele regionale se va crea o structură mai eficientă cu 8 agenţii regionale şi 34 de agenţii judeţene. În urma acestei reorganizări, la nivelul ANPM şi al instituţiilor din subordine, se va reduce şi numărul de posturi, de la 2.474 la 2.178.

În ceea ce priveşte reducerea numărului de posturi, Geanina Hanţă a precizat că nici aici situaţia nu este clară şi că aceasta s-ar putea face, cel mai probabil, în funcţie de fiecare judeţ în parte şi de activităţile pe care agenţia le desfăşoară.

Citit 1442 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.