Eleve de postliceală, amenințate cu moartea de un coleg

Eleve de postliceală, amenințate cu moartea de un coleg
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Incredibilul incident petrecut între oameni în toată firea ar fi avut loc într-o sală de curs a unei școli postliceale sanitare din Galați.

Protagonist, un tânăr de 23 de ani, elev, care și-ar fi agresat două colege, una dintre ele cu 15 ani mai în vârstă. Amenințările au ajuns și la urechile polițiștilor, care l-au reținut în urma unei descinderi în forță la domiciliu.

Scandalul petrecut între trei elevi ai unei școli care pregătește viitori asistenți medicali a avut loc săptămâna trecută și a culminat cu reținerea unui bărbat în vârstă de 23 de ani. Incidentul, care a constat într-o serie de hărțuiri și amenințări cu acte de violență extremă, le-a vizat pe două femei, colege cu agresorul, una cu vârsta de 21 de ani și alta de 38 de ani. Totul s-a petrecut în clasa de curs, sub ochii mai multor colegi. Pentru a fi și mai "convingător", elevul de 23 de ani a scos un spray iritant lacrimogen, fapt care le-a înspăimântat deopotrivă pe cele două colege vizate, dar și pe restul asistenților. Totul a fost consemnat de polițiștii de la Siguranță Școlară, sesizați de elevele agresate, care au făcut plângeri scrise împotriva colegului.

"Din verificările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit că tânărul de 23 de ani avea asupra sa un spray iritant lacrimogen, în timp ce le amenința pe cele două colege. Scandalul provocat de acesta a avut loc în prezența altor 13 colegi de clasă, iar prin comportamentul său s-a creat o puternică stare de temere și de indignare. Doar intervenția a două cadre didactice, precum și a colegilor de clasă l-au determinat pe agresor să nu folosească sprayul iritant lacrimogen față de cea pe care o amenința cu moartea, femeia de 38 de ani, și să părăsească sala de clasă și unitatea de învățământ", a precizat ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Că obrăznicia la vârste adulte nu are aceleași consecințe ca la vârste mici avea să o dovedească descinderea pe care anchetatorii au făcut-o la domiciliul tânărului agresor. În casa în care acesta locuiește, polițiștii au găsit "armele" folosite în momentul amenințării, respectiv, sprayul iritant lacrimogen și un telefon mobil. Cu dovezile în mână și cu declarațiile martorilor care au însoțit plângerile victimelor, anchetatorii l-au putut reține pe elevul recalcitrant sub acuzațiile de amenințare, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice. Tânărul a fost dus în fața instanţei cu propunerea luării unei măsuri preventive, iar magistraţii au decis plasarea în arest a scandalagiului pentru 30 de zile.

Citit 2975 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 09:28

2 comentarii

  • postat de Zz
    Miercuri, 15 Martie 2023 14:17
    95.76.19.***
    Ast ptr. ca cele doua nu s au hotărât sa I frigă o ciomageala bună idiotului sa vezi cum se liniștea. Asta este corecția acestor indivizi pana la politie care duce toate cazurile la clasare , societatea se mai corectează și de noi. Sa vedeți cât durează cercetarea, sancțiunea etc . Uita individu
    0
    0
  • postat de Ady
    Miercuri, 15 Martie 2023 07:28
    92.86.16.***
    Viitor asistent sau medic (daca da spaga unde trebuie).
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.