Cât timp va fi valabil al doilea loc de parcare atribuit

Cât timp va fi valabil al doilea loc de parcare atribuit
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălățenii care plătesc deja pentru un loc în parcările de domiciliu sau reședință îl vor putea solicita și primi și pe al doilea. Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare rezidențiale a fost modificat prin votul aleșilor locali reuniți, joi, 23 martie 2023, în ședință ordinară. Decizia a fost luată cu 14 voturi „pentru” - toate ale consilierilor PSD - un vot „împotrivă” și nouă abțineri. Iar singurele discuții din ședință au vizat durata pentru care va fi atribuit cel de-al doilea loc de parcare.

Un amendament în acest sens a fost inițiat de grupul consilierilor PNL, prin vocea Anamariei Hărăbor: „Propunem ca al doilea loc de parcare să fie acordat pe o perioadă limitată, respectiv, un an”. În acest fel, și alte persoane interesate ar putea solicita și beneficia de respectivul loc de parcare. Numai că primarul Ionuț Pucheanu a venit cu o altă propunere: „Pentru a nu bulversa întregul sistem, al doilea loc de parcare să urmărească termenul de valabilitate rămas pentru primul loc atribuit. Mai ai doi ani, să fie pe doi. Mai ai doar un an, să fie pe un an. Ori pe șase luni dacă atâtea au mai rămas din primul contract”.

Edilul-șef consideră că e păcat ca locurile rămase libere în parcările rezidențiale să stea neatribuite, atâta vreme cât există doritori pentru ele. Ba chiar s-ar putea ajunge la licitații pentru atribuirea lor!

Cel mai probabil urmează ca Primăria municipiului Galați să anunțe când și unde va demara procedura de atribuire a celui de-al doilea loc de parcare.

Citit 2162 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 09:31

5 comentarii

  • postat de Alexutz
    Luni, 27 Martie 2023 15:38
    5.2.205.***
    "Edilul-șef consideră că e păcat ca locurile rămase libere în parcările rezidențiale să stea neatribuite, atâta vreme cât există doritori pentru ele."

    De ce nu faceti acelasi lucru si pentru parcarea acoperita de la Ancora? De 2 ani ma chinui sa iau si un loc de parcare acolo si sunt refuzat pe motiv stupid ca sunt in afara ariei de acoperire a parcarii desi stau la 4 blocuri distanta.
    0
    0
  • postat de KR
    Luni, 27 Martie 2023 14:26
    46.97.176.***
    @das, lași număr de telefon în parbriz și te sun eu să-mi eliberezi locul. Nu te sun, înseamnă că mai sunt și plecat și poți lăsa liniștit mașina pe locul meu de parcare, pentru că în afară de mine, nimeni nu te poate reclama. Fiind din zonă, automat îți cam merg ochii pe locurile cu adevărat ocupate și pe cele libere. Iar spre știință ta, Poliția locală manifesta îngăduință nemărginită fata de cei care lasă numere in parbriz, ba chiar îi încurajează pe ceilalți (cei cu contractul) să-i sune pe de-alde voi sa vă înțelegeți fără intervenția lor.

    Asta e o non-problema generată de frustrări de o alta natură decât cea prezentată în articol.
    0
    0
  • postat de john
    Luni, 27 Martie 2023 13:05
    5.13.167.***
    Domnule ales(primar) de noi,lansezi in dezbatere publică proiecte de toate genurile și nu ții cont de părerea noastră.Deci sunt lansate la mișto.Știm asta,dar cât crezi că vă mai merge să persiflați oamenii care vă plătesc salariile??? Aduceți bugetul primăriei(psd) la faliment prin salarizările acordate discreționar de voi și cand vedeți că nu mai aveți bani,apelați la variante de genul ăsta.Alții nu au loc de parcare și își iau"felicitări" de la jindarii primăriei,câte locuri de parcare ai făcut primarule raportat la câte mașini ai înmatriculat ca să-ți permiți băscălia asta cu"2 locuri" de parcare ptr.un singur loc de rezidență? Toate frământările sociale pleacă de la nemulțumirile create de voi.
    0
    0
  • postat de das
    Duminică, 26 Martie 2023 19:41
    89.136.7.***
    Galatenii nu sunt de acord cu parcarile cu plata atat timp cat ele au fost gratuite si toata lumea avea loc. Acum unii au loc in timp ce altii nu au loc dar parcarile raman goale pt ca sunt platite.
    0
    0
  • postat de Prometeus
    Sâmbătă, 25 Martie 2023 16:45
    95.76.59.***
    "Mai ai un an" lozinca pentru pucheanu! Din 2024 sa ajungi ... ce-ti doresc o parte din galatenii din oras!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.