Corupţie la Frontieră

Corupţie la Frontieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doi ofiţeri cu vechime au fost prinşi cu portbagajul plin de ţigări de contrabandă * Este cel de-al doilea caz de corupţie la Frontiera gălăţeană, în 2010 *

Trafic în timpul liber

Agentul principal Valentin Damian (36 de ani) era poliţist de frontieră încă din anul 2002. Ofiţerul activa în domeniul analizelor de risc, în cadrul Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi. Nu se ştie cum a ajuns în posesia ţigărilor de contrabandă transportate cu maşina sa, ţigări cu care Poliţia, alături de colegii agentului, l-a prins la Rediu.

La controlul de rutină la care a fost prins, Valentin Damian nu era singur. Împreună cu Adrian Petrea, de 32 de ani, şi el agent principal, cu 8 ani de experienţă, fost lucrător la Frontiera Oancea şi temportar detaşat în departamentul Contabilitate al IJPF Galaţi.

Cei doi au fost luaţi la întrebări de Poliţie, dar, în afară de probele evidente împotriva lor, alte răspunsuri nu au fost deocamdată de găsit.

„Fraudele” investighează cazul

Marcel Antohe, purtătorul de cuvânt al poliţiei de Frontieră Galaţi: „Lucrătorii erau în timpul liber, în maşina lui Damian, la Rediu, când au fost opriţi joi seara, la ora 21, în drum spre Galaţi, de către Poliţie şi de alţi poliţişti de frontieră”.

„În maşină au fost găsite 6.800 de pachete de ţigări de contrabandă, mărcile Plugarul, Doina, Fluieraş, Viceroy. Deocamdată nu a fost stabilită valoarea pagubei, ofiţerii fiind audiaţi de către Parchet, iar cercetările fiind preluate de către Serviciul Investigaţii Fraude din cadrul IPJ Galaţi”.

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi: „A fost o acţiune a Politiei Galaţi, în maşina unuia dintre ofiţerii de Poliţie de Frontieră opriţi la Rediu fiind găsite mai multe baxuri de ţigări. Cazul este cercetat de către SIF, ancheta fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Cei doi sunt cercetaţi în libertate”.

Corupţie – episodul al doilea

Fermă, Poliţia de Frontieră nu face nici un fel de concesii în astfel de situaţii: „IJPF nu tolerează astfel de acte. S-a dispus cercetarea prealabilă în regim de urgenţă a celor doi – ei fiind cercetaţi pe linie disciplinară. În acest sens, în funcţie de rezultate, se pot lua cele mai drastice masuri, acestea putând conduce inclusiv la eliberarea din funcţii”, încheie purtătorul de cuvânt.

Cazul celor doi ofiţeri corupţi nu este, din nefericire, o premieră la Poliţia de Frontieră Galaţi. Tot anul acesta, la Giurgiuleşti, unui ofiţer i-a fost organizat un flagrant care dovedea favorizarea de către omul legii a traficului de ţigări din Moldova în România.

Citit 2727 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.